有冇見過最乞人憎嘅打工仔?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

佢係話, 而家比個牌你, 會冇面, 我地講乜都得.

今晚有冇師兄係香港電視新聞聽過呢段發表言論?

-------------------------------------

以下呢段就係, 可以衰成咁,

行政會議成員話,行會原則上批准發多少個免費電視牌照,是一個法定程序,不可能朝令夕改。她又說,如果政府立即改變決定,會惹來訴訟,故當局無可能短期內改變決定。

她續稱,認同政府在政策層面可多作解釋,但她強調當局一貫不會評論個別個案。至於政府過往曾表示發牌「無上限」,表示無衝突,解釋「無上限」不代表一下子發多個牌照,循序漸進分階段發牌亦符合「無上限」原則。

------------------------------------

佢都係打工啫, 點解要整死咁大班人, 重係香港嘅叻人. 香港嘅希望!

真係有冇見過咁衰格嘅人? 我越諗就越嬲!
E條禾睇一係文見亂D當完出尼撐正苦,
一係九官出尼撐自己.
仲有佢刀唔係真真正正既香港人.
又多一隻門口狗.
回覆 讚好 不讚 使用道具

掃把頭....痴淫雪懵畫....
咁系咪即系話就算行会做錯左决定刀不能改

正一門口狗, 十年前廿三條個時講嘢已經夠衰格, 佢係永遠都係咁衰格.

7k7k 發表於 2013-10-21 21:03
掃把頭....痴淫雪懵畫....
咁系咪即系話就算行会做錯左决定刀不能改

極之衰格, 佢有冇收人工? 幾多人工一個月?

幾百個叻人就咁冇咗份工.

rex4 發表於 2013-10-21 21:05
正一門口狗, 十年前廿三條個時講嘢已經夠衰格, 佢係永遠都係咁衰格.

一個不負責任,不之所為既死八婆.

R-32 發表於 2013-10-21 21:13
一個不負責任,不之所為既死八婆.

早死早著!

佢出來幫手倒米!

rex4 發表於 2013-10-21 21:05

9 up 的門口狗一隻,不如講五十年後才再發新牌,也叫「無上限」及循序漸進。

rex4 發表於 2013-10-21 20:34
佢係話, 而家比個牌你, 會冇面, 我地講乜都得.

這說法對於出賣了自身靈魂、自我思想的人好正常喎.

dingdum 發表於 2013-10-21 23:28
這說法對於出賣了自身靈魂、自我思想的人好正常喎.

正衰人, 個班人真係好慘, 行頭又窄, 食回頭草一d都唔會好受.

係度講風涼話, 冇人性.

就咁, 因為面子, 要成大班叻人走頭無路.

一個好政府, 見到有咁多有料又有上進心的人應該開心到不得了. 重一毫子都唔洗政府攞出嚟!

好主觀的決策

巨大狗大 發表於 2013-10-21 22:38
9 up 的門口狗一隻,不如講五十年後才再發新牌,也叫「無上限」及循序漸進。

人地每日洗緊錢又冇收入, 要洗五十年?

assusys 發表於 2013-10-22 00:09
好主觀的決策

唔應該對付一大班純良的創作人. 為乜? 真係有理由, 就講出來等我地知呢班創作人原來全部係衰人.

以下內容...可能會令人情緒不安...敬請觀眾留意...
不喜勿插...勿凸...勿覆...勿看...

因為中國數千年來...都係行緊...集體主意及獨裁制度...所以養成一班既得利益者...嘅霸權...及貪婪性格...及一班不思進取...貪圖安逸...奴僕性格嘅人...
點解會係咁??因為好多個人嘅老豆老母...都係用咁嘅一套去教仔女...貧不與富鬥...富不與官爭...
馬丁路德金...點解可以成功爭取到解放黑奴呀?...你估真係I HAVE A DRAM 咁簡單呀?...點解孫中山先生...要推翻帝制呀??...D女人紮腳係錯嘅....全因三個字...不公平...
做人唔好咁保守...思想守舊...點解D人要咁做呀??因為要捍衛自身利益囉...人唔好咁貪心....你一個人食唔食得哂呀...點解都唔分D出嚟比人呀...你睇吓李老闆同巴菲特嘅分別就知啦...你唔知..我都幫你唔X到...西方國家一定有佢地可取之處..先會成功...
有D..阿Q..真係夠膽死...講西方國家真係咁利害...經濟就唔會爆破啦...D經濟學係掂嘅...你地睇吓希臘就知啦...之後又點點點....照D阿Q咁講...咁(西醫)醫生一定唔會有病架啦...咁D(西醫)醫生有病...就一定係佢無料...咁你有咩頭暈身慶...未X睇醫生(西醫)啦...沖D香爐灰水(或飲符水)...咕聲飲咗佢味算囉...仲可保你闔家平安添...
阿爺個阿爺個阿爺...果代D人...係唔相信..電燈架...會爆炸架...認為西方科技..包藏禍心..因為果時D人...仲未好懂得控制電壓...
但係今時今日...仲有冇人唔用電燈架...有嘅..一定有..但係你唔好舉D一小撮人做例子...一係果D人係極貧窮...一係就極富有...
我舉另一個例子...而家D人用智能手機一樣...一出新款就追...一出新款就炒賣...所以製造出好多電子垃圾....科技嘅真正意義係帶比人類方便...但係個真正意義...已經比人扭曲咗...
點解今時今日...D人唔可以...學吓人地D長處做人呢...取長補短...人地嘅缺點你味唔好學囉...你係醒嘅話..你味可以度埋解決方法囉....做乜要淨係識羨慕又妒忌人地嘅長處...而又討厭又嘲笑人地嘅短處呢...正一憎人富貴厭人貧...滿口大話...仁義道德...但係就壞事做盡...
阿叔講波...我好愛...好尊敬嘅阿叔...林尚義...佢已經唔係人間啦...佢講過...你做評述員...你話人地踢波踢得渣...笑人...串人...咁點先叫好波...交得靚呀...你要講番比觀眾聽....
我地要反對不公平嘅社會制度...所以我地就要發聲...講比全世界聽...我地想要點樣...點樣先至係公平...公義...
最後講番發牌...同市場學...仲有一班有誠意...有才學...有質素嘅打工仔...點解佢地...會無工開...電視無牌發...睇電視無得揀...
因為香港...及中國充斥咗一大班...無數咁多嘅人而哩班人...又擁有我以上所講嘅性格缺憾......
可悲....

佢一直都係一名八婆!

nuts 發表於 2013-10-22 01:32
佢一直都係一名八婆!

又衰格又冇良心的八婆

"面就人哋俾,架就自己丟 ! "狼鷹班友咁做野,重同人講要"面"?

其實班友連咁基本政治常識都未做得到,咁都上到位?

khle 發表於 2013-10-22 01:53
"面就人哋俾,架就自己丟 ! "狼鷹班友咁做野,重同人講要"面"?

其實班友連咁基本政治常識都未做得到,咁都上到位?

幾十萬個點解要咁做, 為咗乜? 點解要整死咁多有誠意…有才學…有質素嘅打工仔?

回復 rex4 #1 的帖子

As an overseas man from and born in HK.  I feel so sad, painful...knowing what is happening there.  Less and less freedom in HK. May Hong Kongers be united and stand up against it bravely.  Let the whole world know.