好老闆!!!

回覆 讚好 不讚 使用道具

秋生 發表於 2013-10-22 18:10
話唔係政治決定好難令人信服!

太過離譜, 好難令人信.

ANTICOMM 發表於 2013-10-22 18:12
回復 khle #18 的帖子

佢係想主人多啲野煩下,吾好咁得閑,咪整多幾個炸彈出黎玩下囉

養咗隻禽獸咁耐, 應該知佢d獸牲同奴性.

呢D老闆簡直係稀有動物, 就呢絕晒種 !  

rex4 發表於 2013-10-22 17:09
因民建聨同工聨會有份出主意而比佢地累死.

其實真係好鬼憎民建聯呢班食屎狗,成人話自己建制派,係度護主,政府做錯乜都唔出聲,要選票時就話為人民服務,身先士卒!只係一班無知婦孺先選佢地,等佢地搞搞震!

morgan 發表於 2013-10-22 18:32
呢D老闆簡直係稀有動物, 就呢絕晒種 !

一個好政府, 一堂定㑹珍惜. 佢將來的成就會成榜樣, 另整個社會向好方向走.

nuts 發表於 2013-10-22 18:32
其實真係好鬼憎民建聯呢班食屎狗,成人話自己建制派,係度護主,政府做錯乜都唔出聲,要選票時就話為人民服務,身先士卒!只係一班無知婦孺先選佢地,等佢地搞搞震!

討厭民建聨同工聨會佢地每一個人, 今次最好d無知婦孺醒少少.

rex4 發表於 2013-10-22 15:53
朋友傳一封信給我, 看完這信, 我眼淚水都標晒. 因為看這信之前, 啱啱聽完梁振英嬉皮笑臉咁公開講嘢, 我一生 ...

呵呵呵, 他都是生意人, 只是稍有點良心而已, 他肯定比689好啦

其實只要放開眼界去睇~你會發現佢既管理係以人為原則~賦予員工空間和生活態度~換取員工的工作的熱誠和對公司的向心力~~只係我地香港人習慣以盈利作為工作標準~儘管你做到五勞七傷公司都唔會多謝你半句

fredrikrocky 發表於 2013-10-22 20:02
其實只要放開眼界去睇~你會發現佢既管理係以人為原則~賦予員工空間和生活態度~換取員工的工作的熱誠和對公司的向心力~~只係我地香港人習慣以盈利作為工作標準~儘管你做到五勞七傷公司都唔會多謝你半句

佢既管理方法的好處係可以令工作有突破, 是資本主義及共產主義的最高境界, 弱點是, 在老板及員工各一方稍有些微歪心, 立刻有相反效率.

佢地班人心術不正, 永遠都做唔到. 也是共產主義同資本主義最失敗之處.

書本的理論改善不了歪心, 任何理想的主義到了他們手裡也是浪費.

就係中央唔俾百花齊放,已經夠死
亞視已經同植物人冇分別
無記來來去去都係那批人,真係睇到想批佢地個人頭去踢落海
選之前就秘密,咁選完之後又交代唔清楚,而家政府不嬲都係俾市民投不信任動議
好老闆,點樣先至叫好?
如果真係好老闆,可以睇下之前有D大飯店倒閉前都會交足糧,兼且會幫員工去搵工,等佢地唔洗擔心生活問題
而家呢?
我有一樣野好認同王維基所講的說話,越勤力就越得不到賞識
所以佢地認真製作都唔及無記狗屎垃圾相比
好明顯唔只制度問題,而係班狗官的問題
橫掂阿爺想整肅我地,不如直接將央視加入香港吧。

朋友傳一封信給我, 看完這信, 我眼淚水都標晒. 因為看這信之前, 啱啱聽完梁振英嬉皮笑臉咁公開講嘢, 我一生 ...

真係睇到眼濕濕,希望香港電視最終可以同廣大觀眾見面!

大家一齊唱衰佢: 涼英衰格! ...

雖然公道自在人心
但係要還王先生一個開台的機會

nuts 發表於 2013-10-22 02:32

師兄可唔可以唔好用狗形容班野,狗都識分對與錯,狗都識恥俾人鬧都知道衰。用狗形容班"見制派"D狗會唔開心,反問人"狗有咁佢地賤咩?"

689條撚樣而家已經眾叛親離都仲未
知死?睇唻佢真係想玩到有流血事件,咁我都可以人頭擔保,佢一定可以見到,
不過佢必然係墊屍底嗰個,唔信就試下,繼續玩啦下!

nuts 發表於 2013-10-22 18:24
其實大家覺唔覺得呢條PK特首同阿基諾三世條PK友一樣咁無恥下流加賤格?!
講真如果王維基搞收費電視,我一定俾錢睇,一定支持!更可況不收費!不如佢搞收費台啦,睇下有線同now幾時死!

已經唔使諗,佢都話唔搞,
不過我總係感覺唔係咁簡單,
所以我認為最大機會係買亞視!

nuts 發表於 2013-10-22 18:32

蛇齋餅呢啲人好難防,所以佢地咪
唔阻止大陸人係咁批單程証,咁樣佢
先有本錢呃選票嘛!

rex4 發表於 2013-10-22 20:35
佢既管理方法的好處係可以令工作有突破, 是資本主義及共產主義的最高境界, 弱點是, 在老板及員工各一方稍 ...

其實只係家家有求,如果有出路的話啲員工
都係會走,自由市場嘅精神就係咁,
相反tbb當年何嘗唔係响競爭中建立王國?
佢都係當年嘅新派方式管理表表者,
只係王國一耐左,自然就怕人攻擊
而又不思進取咁解!