好老闆!!!

回復 rex4 #79 的帖子

突手只為自己好   
回覆 讚好 不讚 使用道具

香港既工作環境愈來愈困難, 有開工無乜收工   人工在成熟市場下無乜好好增長  樓價高  難攪

在我的香港世界(同大陸相反), 做生意的老闆多數跟好的方向(大陸就一個學一個咁衰), 所以令英國人對香港這類老闆大開眼介, 亦比最多機會這類老闆.

梁振英唔知出身在d乜嘢家庭, 睇唔到王維基可以為香港帶來好風氣, 令香港有更多好老闆.

只有好老闆可以令香港既工作環境愈來愈好, 有開工有收工,    人工在成熟市場下一同增長, 令香港的聲譽再次名聞世界.

happyheart 發表於 2013-10-30 21:34
去人哋ge地方,緊係要入鄉隨俗,點會要當地人就晒佢哋,仲要人哋所謂「包容」佢哋d冇品、唔文明ge劣行。

佢同你講,你搞錯啦港燦,香港係中國既,香港係我地既地方,我地宜家黎幫你地,冇我地你地香港人死得啦

bocpakka 發表於 2013-10-31 19:12
佢同你講,你搞錯啦港燦,香港係中國既,香港係我地既地方,我地宜家黎幫你地,冇我地你地香港人死得啦。

呢d以為人哋要靠你ge自我膨脹思想,只會令佢哋去到全世界任何一個地方,都會「老鼠過街,人人喊打。」

回復 rex4 #84 的帖子

我地既突手係一個超級怪人, 你根本唔明佢想攪乜

老實講, 北方都唔希望佢攪到立立亂, 但佢偏要攪到立立亂, 真係唔明乜心理

依家既困局好難攪, 換即代表北方之前做錯決定, 所以唔換得, 唔換就算架空佢, 隔3個月又一單大野, 難攪

回復 rex4 #84 的帖子

但作為一個 微服出巡既皇帝, 係唔需要同市民交代的  強

回復 bocpakka #85 的帖子

所以 香港慢慢會變成 內地一個微不足道的小城市

好老闆難得,本著良心對員工的好老闆更難得!!!

fatman2009 發表於 2013-11-5 13:07
好老闆難得,本著良心對員工的好老闆更難得!!!

但係佢地當係威脅, 因佢地冇想過香港好, 要香港人靠佢地, 當佢地係主人.

好老闆影響佢地, 佢地準備做衰嘢對香港人.

佢地以為英國人對香港人好似狗一樣. 佢地想做英國人.

回復 rex4 #91 的帖子

大人心態可能驚人攪攪陣, 其實香港人只看重經濟, 只要唔太離譜, d人無咁得閒出街

tigercatson 發表於 2013-11-7 11:28
回復 rex4 #91 的帖子

大人心態可能驚人攪攪陣, 其實香港人只看重經濟, 只要唔太離譜, d人無咁得閒出街

今次實在太離譜, 佢地楝十個人決定一大班香港人嘅前途, 而呢十個人有大部份同佢地d電視台有關, 個牌就比佢地個d電視台, 重話點解咁做, 佢係有權唔話比香港人知點解.

真係羨慕!!!

回復 rex4 #93 的帖子

最慘係成日得一個台, 雖然我有收費電視, 但都希望市場多D競爭, 成個行業先會好起來

仲有係亞記同摺左無分別  日日燒錢都無事

young520 發表於 2013-11-14 14:25
回復 rex4 #1 的帖子

去人哋ge地方,緊係要入鄉隨俗,點會要當地人就晒佢哋,仲要人哋所謂「包容」佢哋d冇品、唔文明ge劣行。

個幾位師兄係回復下面的論點: -

噚日睇黃秋生講野,佢講得好好,乜野叫新香港人,香港人就係香港人,大陸不停將D人送黎香港,想做乜大家心知肚明。

咪一樣比689玩

好老闆現在真的不多了  

shixiaojun 發表於 2013-11-16 08:13
好老闆現在真的不多了

好難! 真係好難!

回復 rex4 #1 的帖子

good post to get many people re