讚曾志偉有種的人請離開.

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我真係好討厭曾志偉.

噚日辭去演藝人協會會長職位嘅曾志偉,今日繼續接受電台訪問解畫,除咗再次解釋點解要辭職,更表明「業界」唔應該「呼籲」上街。

主持李慧玲問佢,演藝人協會只係唔贊成導演會個聲明,遊行前一日導演會十大屬會聯署冇落演藝人協會名義,但問到志偉點解星期日唔去遊行,係咪唔支持業界,曾志偉仍然強調,如果星期六出聲明或記招,就好似煽動人上街咁,佢唔想有一個煽動嘅行為,佢話:「我覺得呼籲唔應該係煽動性,係一個支持就好,可能我保守,我唔希望香港有少少事就出街 ,點解成日有人上街,係咪會覺得香港會混亂咗呢?」 

主持又問:「咁會唔會諗係政府做得唔好?」志偉答:「我知,咁但我哋個行業唔係呼籲人哋上街。」 

主持再問:「雖然你唔認同份聲明,點解你唔上街?」志偉話:「我覺得咁多個會長未Clear個動機,係指責政府?一齊出街?要有明確指示。」 

訪問中志偉好幾次質疑王維基炒人的決定:「而家唔係撐一個台去有牌,點解一話唔發牌就炒人呢?組織一個公司係諗一個年期,點解係320人呢?係咪一早預咗要炒人?....你應該要考慮政府唔發會點?點解你做野咁草率?」主持話有政府官向王維基表示合資格就有牌,志偉話:「咁大個人點會信政府?」之後仍強調:「點解要炒人?有能力去捱幾年,點解依家要炒?點解我唔係咁支持王維基,因為覺得佢做事草率。」

主持話志偉令人覺佢對維基有火,但對政府反而體諒,志偉辯解:「政府依家請人已經冇人敢做,個個都比人鬧得好犀利,我唔覺得有人做政府部門會懶懶閒唔想做好,咁我哋要比啲時間佢唔好迫佢。」

主持問:「咁12萬人辛苦啲定政府辛苦啲?」志偉話:「大家都辛苦。」但佢話唔覺得「12萬人都係支持一個機構」又反問政府係咪每一樣嘢都要交待:「某程度上政府做咗嘢,有時好多嘢唔能夠太過責罵,因為其實今次件事俾咗個交代...我唔明白,我哋究竟逼佢哋話『喂,你樣樣都有交代』...係咪每樣嘢都要交代呢?」
我無睇佢超級無敵XX人
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 rex4 #1 的帖子

禾對佢冇乜好感!

onngau 發表於 2013-10-24 19:50
回復 rex4 #1 的帖子

禾對佢冇乜好感!

聽到佢好多嘢, 但唔方便講出嚟, 香港唔需要咁嘅人. 唔需要更多壞人.會更加令香港人係世界上冇面. 睇下唔受菲律賓尊重的後果, 我地有一大班好有料的創作人為香港帶來希望, 但佢地迫呢d創作人去跟d衰公司, 衰公司只有衰人, 幫唔到香港.

on9的矮仔,呢次咪明係俾中央擺左你上枱囉,
冇人講自己走去炮灰,收撚左tbb好多錢咁,白痴!

echo1234 發表於 2013-10-24 20:45
on9的矮仔,呢次咪明係俾中央擺左你上枱囉,
冇人講自己走去炮灰,收撚左tbb好多錢咁,白痴!

佢今次咁做諗住有好多着數番嚟, 惡晒就呃多d無知少女出去比人睇版, 大陸佬癲晒, 但好多人就咁一丗. 香港如果係笑貧不笑娼, 香港人無端端 比全世界人睇少.

曾志偉應對事不對人

rex4 發表於 2013-10-24 18:33
讚曾志偉有種的人請離開.

我真係好討厭曾志偉.

他應小心言行, 他的身份有利益衝突喎

拒老豆好似係識以前......4大貪汚探長......

james7888 發表於 2013-10-24 21:35
拒老豆好似係識以前......4大貪汚探長......

正是! 佢冇改邪歸正, 真係唔想香港再次成為罪惡城市.

佢唔會同好人啱傾.

dingdum 發表於 2013-10-24 21:31
他應小心言行, 他的身份有利益衝突喎

咁嘅環境, 佢睇到好多好機會, 至於人地點死, 唔關佢事. 自私夾無良就係呢種人.

speechfreedom 發表於 2013-10-24 22:06
曾志偉話唔好成日鬧政府,要畀時間政府做嘢,又話王維基唔應該炒d員工,呢d完全係左仔嘅論調,佢明顯係精 ...

皇上同草民? 似賊仔同山寨王多d.

rex4 發表於 2013-10-24 20:56
佢今次咁做諗住有好多着數番嚟, 惡晒就呃多d無知少女出去比人睇版, 大陸佬癲晒, 但好多人就咁一丗. 香港如果係笑貧不笑娼, 香港人無端端 比全世界人睇少.

呢條矮仔唔會死錯人嘅,做得炮灰一定
有好多着數,我諗佢計好哂,只係佢冇諗
到連同行都唔撐佢啫!

speechfreedom 發表於 2013-10-24 22:06
曾志偉話唔好成日鬧政府,要畀時間政府做嘢,又話王維基唔應該炒d員工,呢d完全係左仔嘅論調,佢明顯係精 ...

十個電影工會 就係欠佢做主席演藝人協會同好大關係既美指協會撐香港電視
冇資格做主席都唔特止 出賣自己同行 去死喇

speechfreedom 發表於 2013-10-24 22:32
賊仔同山寨王係外便d人認為,皇上同草民係曾志偉自己認為。

又係!  百份百準確!

echo1234 發表於 2013-10-24 22:51
呢條矮仔唔會死錯人嘅,做得炮灰一定
有好多着數,我諗佢計好哂,只係佢冇諗
到連同行都唔撐佢啫!

佢好睇少同行, 佢睇住佢地, 個心就係度不斷咁講 -- 忠忠直直, 終需乞食. 佢由細至大的家族庭訓.