樓主: chan0119

係唔係越多後生做保安

做屋苑保安,晚上執屍返屋企~
due to minumun wage. it is much more hea than working at McDonald's but pretty much same pay.
多數係酒店,大型商場,同高級零售舖會請後生,因要顧及型像,而且順便做埋recception,識兩句英文仲吃香。
回復 chan0119 #1 的帖子

做保安人工甘少  点得噶
quite relax to be a security guard..
but not mch things to learn..
not a good position in long term..
我做咗物業管理多年。都算係主管級。今時今日做主管要求高,但人工多年冇乜點調整過。但係保安員人工年年加,基附追過我哋!有時我都想降級做保安!
都要牌架!好悶架
商場保安多後生仔做
是的,多左都幾多。
其實做保安唔錯呀!!不過有啲要輪班
大陆仔来看下兄弟的              貌似看更的工在香港都算一个工种      大陆的看更就苦了
現時工種不多, 唔做冇野做
無乜野揀保安都係一個選擇

有d office工咪又受氣學唔到野
保安起碼可以係工作時間做好多自己野

不過人工係用長工時黎換, 無乜假放, 都唔可以長做
而家大部份至少都4 , 500蚊一日
講真個價錢係幾吸引
鬼咩,工又比大陸人搶晒
係好多,做咩都係差唔多錢,舒服好
保安行行企企同個大學生做local firm差唔多

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 20:00