見工面試

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

見工面試遇到介紹自己, ching們會點答ar?

- 我叫陳大文,今年xx歲.....? (copy CV?)
- 我係xx行做左xx年, 主要負責...? (highlight working experience?)
- 我xxxx? (咩都吹, 但求留個深刻印像?)
回覆 讚好 不讚 使用道具

hang128 發表於 2015-4-24 12:07
見工面試遇到介紹自己, ching們會點答ar?

- 我叫陳大文,今年xx歲.....? (copy CV?)

想當年我投考輔警時,幫辦問我,為什麼有興趣加入輔警工作,人人都答為市民服務,維持治安,保護人民財産。我則回答,日間人工低不夠皮,故來兼職賺多點。

很有意思sth to think about

回復 hang128 #1 的帖子

「不如我從CV裡面無寫嘅嘢開始介紹吓自己吖⋯⋯」

想什麼就答什麼,態度誠懇就得

最緊要就係答做乜佢要請你唔請其他人。個HR都係要交功課啫。

very weird. lately ive been to interview. The interviewers keep talking and talking and didnt give me chance to speak or even didnt ask me for self intro