[攝影發問] 我想問下,點樣可以比Photoshop Save過,都仲有拍攝紀錄呢?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我想問下,D相點樣可以比Photoshop Save過,都仲有拍攝紀錄呢?有冇人可以幫到我呀?

原帖由 lung 於 2008-3-12 02:26 發表

你係咪指呢d

係呀!你係點樣整出黎的?....如果個 File 比 Photoshop Save 過就冇晒D資料,就如我之前上載果D相,都唔可以如以下相片一樣。
原帖由 jameskan 於 2008-3-13 14:43 發表

係呀!你係點樣整出黎的?....如果個 File 比 Photoshop Save 過就冇晒D資料,就如我之前上載果D相,都唔可以如以下相片一樣。

唔係一向都有咩 :rolleyes:
原帖由 lung 於 2008-3-15 18:22 發表

唔係一向都有咩

未save前就有,save後就冇晒,我之前上載果D相,埋冇o羅! :rolleyes:

http://141hongkong.com/forum/vie ... &extra=page%3D1
原帖由 jameskan 於 2008-3-15 21:36 發表

未save前就有,save後就冇晒,我之前上載果D相,埋冇o羅!

http://141hongkong.com/forum/vie ... &extra=page%3D1

無留意啊
應該有得Set,再唔係你另外save,再試下將原來既資料炒過去
原帖由 lung 於 2008-3-16 00:08 發表

無留意啊
應該有得Set,再唔係你另外save,再試下將原來既資料炒過去

Save o左!......再試下將原來既資料炒過去?..... o甘!即係冇Save過?........ 我都係唔明呀!.....lung兄.....
原帖由 jameskan 於 2008-3-17 12:41 發表

Save o左!......再試下將原來既資料炒過去?..... o甘!即係冇Save過?........ 我都係唔明呀!.....lung兄.....

你Save唔一定要冚左原來果個圖,你可以另存新檔,
再將原檔既資料抄落新檔度先鏟原檔,雖然呢個方法
好笨下,但係仲未搵到方法時咪用住呢個先囉

等我選d裝番個Photoshop 試到再話過你知點整
我試過無問題喎!
你再試下如圖!
或試試
http://www.141hongkong.com/forum/viewthread.php?tid=139554
原帖由 yyhbut 於 2008-3-25 17:16 發表
我試過無問題喎!
你再試下如圖!
或試試
http://www.141hongkong.com/forum/viewthread.php?tid=139554

yyhbut兄!唔得呀!.... 點解我比Photoshop SAVE過就冇晒D攝影資料 .... :ell:
點樣可以冇???
我就係唔想比人知!!!
但用PS save完一樣有!!!
原帖由 chi_gun 於 2008-3-28 20:04 發表
點樣可以冇???
我就係唔想比人知!!!
但用PS save完一樣有!!!

咁你教佢點save有,佢又教番你點save無咪得囉
原帖由 lung 於 2008-3-29 02:56 發表

咁你教佢點save有,佢又教番你點save無咪得囉

開左執完save就有...
原帖由 chi_gun 於 2008-4-1 16:00 發表

開左執完save就有...

......我都係.........

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 16:20