借糧

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本人做寫字樓跟單文員,因為賭博輸了好多,想同公司借糧,但又唔知用咩籍口和通常可以借几多?真是完全無概念,希望各位師兄指導一下!
if yours is medium - big company, for sure, they will not 借糧 to you otherwise everyone will come and raise the same request

if yours is small company, it maybe ok since you will be more close with your boss.  
回復 yjk #1 的帖子

借......你都忽上腦!你有無朋友賭錢可買車買樓.賣車賣樓我見得多!師兄忠言是逆耳....賭海無涯回頭是岸!
如果唔係肯借就覓辭職!
聽聽三樓師兄話啦,賭仔幾時可以買屋買地呀
肯借俾你至奇啦

I DON'T THINK WILL SUCESS, GIVEUP IS BETTER
同公司借得幾多吖,
又要打人情牌求人

糧單就係錢,
銀行大把錢借比你,
如果同時進行,
可重覆借大筆,

中國人賭性好強,
好多時控制唔倒,
博亦是一門學問,
銀彈唔好亂發

借 借                     糧 糧        無概念
大公司好難借……細公司做左幾年既……兩三個月都肯借既

問銀行借好D
你想借糧還錢定借糧再賭過? 如果係後者建議ching唔借好過借
借糧不如問銀行借好過啦

问同事借,或上司
yjk 發表於 2015-10-26 17:22
本人做寫字樓跟單文員,因為賭博輸了好多,想同公司借糧,但又唔知用咩籍口和通常可以借几多?真是完全無概念,希望各位師兄指導一下!

輸咗幾多0米借幾多囉!
借糧等於自殺

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 15:55