Laemgate生蠔bar

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

見咁多人問間生蠔bar位置,咁唯有出返個post講吓間野啦. 去得曼谷女遊就預咗日日有得出野,所以點都要食返d高蛋白質ge野幫細佬補補. 係曼谷周圍都可以搵到生蠔食,但係講到平靚正ge話,就唯有呢間. 其實間舖係當地人當中都幾受歡迎,閒日去都預左要等位. 間野大大話話由阿爺交到落個孫都做咗幾十年,做咗咁耐都證明水準都keep到. 因為佢地自己有間蠔場,每日生蠔新鮮運到,去遲咗都有可能食唔到. 價錢方面就真係平到😊 555b任你食,除咗生蠔,佢地的小菜都好正,咖喱炒蟹,冬陰功呢d菜式都好有水準. 最重要ge係所有菜式係即叫即煮,保證新鮮.
地址:
其實餐廳的交通都算係方便,它位於BTS捷運Ari站附近,從Ari站3號出來行幾步腳就見到​Paholyothin 7號巷轉左就會見到餐廳的專用tuk tuk. 單程40b,食完又會送返你去bts站.
◎泰文地址: 30/1 ซอยพหลโยธิน 11 แขวงสามเสนในพญาไทกรุงเทพ
◎英文地址: 30/1 Paholyothin 11 Sam Sen Nai PhayaThai Bangkok
電話:因為唔俾出電話號碼,所以自己Google

上次去都未有資訊, 下次成為必去之地
回覆 讚好 不讚 使用道具

ching 我上次去時印象佢地有幾個用餐時段,有限時

補返個用餐時間先,同埋週二公休阿
1: 11:30-13:00

2: 13:30-15:00

3: 17:30-19:00

4: 19:30-21:00

回復 barr #3 的帖子

barr大隊長幾時一齊去pimp啊,我上次一條友都唔好意思去. 係我成個trip唯一的不足之處.

88lovegirl 發表於 2015-12-9 10:06
回復 barr #3 的帖子

barr大隊長幾時一齊去pimp啊,我上次一條友都唔好意思去. 係我成個trip唯一的不足之處.

我應該最快要農曆新年先會出曼谷,到時有緣的話就聯絡我

555b 咁抵食?下次要去試試。

THANKS MAN, GOOD FOR MY NEXT TRIP

回復 barr #6 的帖子

我都打算過咗年會再去曼谷,希望有緣一齊玩

多謝師兄報料,555 baht 任食就真係幾平。

Bar ching, should take us all there...haha...guess mostly everyone will join if Bar ching blow whistle

衝阿!!!伊定要補充一下

咁抵食?下次要去試試。

係我屋企附近喎

下一次去試試

好正阿呢個 多謝師兄

回復 88lovegirl #1 的帖子

thanks ching for this place report!

分享好去處同女去又得同仔去亦得

好正阿呢個 多謝師兄

回復 88lovegirl #1 的帖子

師兄,請問食蠔每個人有無限食幾多隻呢?Thx!