[攝影發問] Sony A350好d定canon450D好d la

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Sony A350好d 定 Canon 450D好d la
I prefer Canon 450D... just my opinion.
i was a sony fan but now on canon side
Canon 450D,起碼鏡頭多選擇

同意
450~~~
但sony A350 LiveView既功能好過佢po(有angle調整)

而且套kit又平,岩晒入門d人,六仟幾就玩晒兩枝鏡.

像素仲1420萬

canon 450D Body 都六仟幾,d鏡係好好,但好貴la,佢都算係入門級.

品牌值二仟幾,又值唔值呢?

你們又點睇呢?

原帖由 別問我是誰 於 2008-4-8 20:14 發表
但sony A350 LiveView既功能好過佢po(有angle調整)

像素仲1420萬

canon 450D Body 都六仟幾,d鏡係好好,但好貴la,佢都算係入門級.

你們又 ...

師兄!我想問A350可以用雜廠鏡嗎? 及請問邊隻雜廠鏡牌子可以支援Sony A200,300, 350 ?

原帖由 jameskan 於 2008-4-9 00:15 發表

師兄!我想問A350可以用雜廠鏡嗎? 及請問邊隻雜廠鏡牌子可以支援Sony A200,300, 350 ?

咁你又唔可以咁樣比較,我相信用得Sony既都唔會諗住用獨立鏡廠既鏡 :rolleyes: :rolleyes:
何況Sony打正旗號用蔡司鏡片:rolleyes:
原帖由 jameskan 於 9/4/2008 00:15 發表

可以用
1)騰龍 (TAMRON)
2)適馬 (Sigma)
原帖由 別問我是誰 於 2008-4-8 20:14 發表

像素仲1420萬

你們又 ...

根據官方網頁既淨機身價錢,450D $6080,a350 $4690,兩部機只係相差$1390,
至於你話品牌值二千幾,我估你係無比較過兩部機既功能同鏡頭選擇既方便度,
如果你知道Sony單鏡機既前身,你應該唔會話Canon既品牌可以貴過佢咁多

其實Canon都有平既鏡,至於好唔好用就睇邊支啦

無錯Sony既LiveView係可以調整角度係一個唔錯既功能,但真正有雖要用到既情況又多唔多,
我覺得Sony能夠將個mon加到三吋大就更加實用
原帖由 lung 於 2008-4-9 01:01 發表

咁你又唔可以咁樣比較,我相信用得Sony既都唔會諗住用獨立鏡廠既鏡
何況Sony打正旗號用蔡司鏡片

有問題更係要問 o架啦! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
原帖由 jameskan 於 2008-4-10 12:17 發表

有問題更係要問 o架啦!

心思思,有件事,遇疑難,話我知
一分錢一分貨. SONY 即 MINOLTA
你買乜?
原帖由 lung 於 2008-4-10 22:19 發表

心思思,有件事,遇疑難,話我知

我.......
原帖由 yyhbut 於 2008-4-11 01:44 發表
一分錢一分貨. SONY 即 MINOLTA
你買乜?

MINOLTA....鏡頭?
A350啦 , 真係平D
原帖由 jameskan 於 2008-4-11 12:18 發表

MINOLTA....鏡頭?

你唔知可以用到架
原帖由 j0j0 於 2008-4-11 16:01 發表
A350啦 , 真係平D

咁Pentax K200D同Olympus E-510都好平下

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 19:04