傳銷??

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

有朋友介紹我做傳銷, 講到又呢又路, 有冇大大做過, 係咪真係咁好景?

師兄,傳銷好景與否答不到你。

這工作很看個人,例如溝通能力和語言技巧
geezero 發表於 2016-3-12 01:45
有朋友介紹我做傳銷, 講到又呢又路, 有冇大大做過, 係咪真係咁好景?

另外有一點,師兄的發帖都叫有討論點

但12分鐘在不同版區發4個帖,比人的感覺就只係為發而發

倒不如嘗試用心回應其他師兄的發帖,分數上升還快一點
傳銷和直銷,有心態和認真經營的人才會成功,
真係要做都小心揀公司、產品及團隊

好團隊帶你上天堂
壞團隊令你落地獄
傳銷定直銷都好,最搵到錢係公司。

主觀意見係邊有得黎咁多所謂「分銷商」,將其他產品,例如艾燶手機、汽水等,套用返傳銷賣既產品,如果你係「鑽石級」會員轉銷艾燶手機或汽水,你就發X左達喇。再睇返炒風盛果時,好多人入左幾手艾燶,換句講好多分銷商,產品燶唔燶?不過尼尐客戶群和銷售商比例問題,經濟學既嘢我識條鐵,只係用常識去理解。
gluons 發表於 2016-5-4 09:19
傳銷定直銷都好,最搵到錢係公司。

主觀意見係邊有得黎咁多所謂「分銷商」,將其他產品,例如艾燶手機、汽 ...

師兄的意見很精闢

如果以手機、汽水套用到傳銷和直銷,基本上是顧客需求,佢吔只要有貨,就會一定買,因為公司產品經已成熟。

另一角度傳銷和直銷有需要替公司推銷.......搵唔搵到,就睇手法了

其實我唔係好清楚傳銷同直銷既分別

印象中傳銷 = 層壓式
直銷就係直接拎貨賣

有錯請指正

我n年前, 有次見工話請送貨
結果上到去係一間直銷公司
我跟左佢哋一日
總之, 除左個人的口才和能力,
個期拎到咩貨賣都好重要的
例如聖誕拎到公仔賣梗係好易爆數啦
但如果閑日整 d 風筒呀...個 d 你又食梗白果啦
同埋呢 d 真係辛苦錢黎