[新聞時事] 鄺俊宇斥王國興拒撐查廉署

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

俗稱「超級區議會」的區議會(二)功能組別今屆共9張名單爭5個議席,一眾候選人於提名期結束後,昨首度同場出席選舉論壇,所有人都表明不贊同港獨,但泛民候選人指特首梁振英上場後撕裂社會,民主黨涂謹申批評梁是「港獨之父」;民主黨鄺俊宇及工聯會王國興更一度就廉署風波激辯。

商台節目《政好星期天》昨邀請超區9名候選人同場辯論,在互相質詢環節有不少火花。身兼作家的民主黨鄺俊宇抽中質詢王國興,他要求王表態是否支持用特權法查近期廉署人事變動,王明言反對,認為廉署有行政機構處理,不應將近日的政治事件,歸結到廉署人士問題上;其間鄺多次打斷王發言,反問梁振英收澳洲公司5,000萬的敏感期間,廉署「大地震」,為何王仍認為沒必要調查?王則反擊鄺:「作為文化人,要有文化,唔好叠聲」;鄺諷指不如王會寫書法般有文化,「午餐肉冇咁多」(王曾指拉布一天蝕16萬罐午餐肉)。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160801/19718115

亡國興呢個工賊
對68狗違背選前改善勞工福利既承諾置若罔聞
對68狗既種種惡行亦偏袒維護
真難以想象點可以得到有智慧既選民支持

佢, 昨日先不停用大聲公去叫藍灣居民去人遊行,
有九人理佢咩.... 就係識用大聲公嘈
人家加利想改安全倉為骨灰場.....
講真, 真係無咩反對,
最反對來來去去都係亡國興批人

真係想講, 骨灰場有咩咁令人討厭呀...
個垃圾轉運站咁臭
都未有居民嘈, 又點會去嘈更遠更偏個工廠區
回覆 讚好 不讚 使用道具

廉署查689果5000單嘢,已經攪到廉署立立亂,廉署權威比689攪到臭哂,呢條亡國興護主幫689,條超級賤種都係幫兇

條賤佬好明顯又做show拉選票

carhin 發表於 2016-8-1 09:34
條賤佬好明顯又做show拉選票

如果係想拉選票, 更加離地.  以分區計, 佢地足夠票有餘.....

理由, 完全估唔到..............

王國興都無思想, 諗嘢仲留係60年代, 乜嘢都OUT過人, 無料又大聲, 仲要夾惡
佢都唔知68狗會唔會連任, 佢一定唔撐查廉署啦!
但是我最大願望的佢連任唔倒

巴魯坦星人 發表於 2016-8-1 09:22
佢, 昨日先不停用大聲公去叫藍灣居民去人遊行,
有九人理佢咩.... 就係識用大聲公嘈
人家加利想改安全倉為 ...

亡國興呢個仆街工賊一向係搞屎棍
臨近選舉為左選票更加惡搞

carhin 發表於 2016-8-1 09:32
廉署查689果5000單嘢,已經攪到廉署立立亂,廉署權威比689攪到臭哂,呢條亡國興護主幫689,條超級賤種都係幫兇

拒絕調查68狗收5千萬單野
工賊亡國興也大大聲不遺餘力去護主

回復 巴魯坦星人 #5 的帖子

唔一定sure win 架
sure win 既只有阿涂、李麗琼同梁耀忠

anthonyantony 發表於 2016-8-1 10:37
王國興都無思想, 諗嘢仲留係60年代, 乜嘢都OUT過人, 無料又大聲, 仲要夾惡
佢都唔知68狗會唔會連任, 佢一定唔撐查廉署啦!
但是我最大願望的佢連任唔倒

寧願喊包當選都希望亡國興out

nestse 發表於 2016-8-1 10:59
亡國興呢個仆街工賊一向係搞屎棍
臨近選舉為左選票更加惡搞

搞咩都無用,
選佢果批, 又唔係為包米, 為包麵, 又或者包米粉....
全部都係公公婆婆, 又點會上街呀.... 成30度

nestse 發表於 2016-8-1 11:03
回復 巴魯坦星人 #5 的帖子

唔一定sure win 架

其他區我唔知, 但係工聯係我個區就一定sure win
公公婆婆都好接受建制...
全因為著數

巴魯坦星人 發表於 2016-8-1 11:06
搞咩都無用,
選佢果批, 又唔係為包米, 為包麵, 又或者包米粉....
全部都係公公婆婆, 又點會上街呀.... 成30度

或者重賞之下必有勇夫呢

巴魯坦星人 發表於 2016-8-1 11:13
其他區我唔知, 但係工聯係我個區就一定sure win
公公婆婆都好接受建制...
全因為著數

亡國興唔係玩分區直選呀

亡國興呢粉腸祇係識得無恥, 呃香港人的午餐肉, 除咗係立会寫大字之外, 廢柴一碌, 早早已經要消失.

artlo 發表於 2016-8-1 11:18
亡國興呢粉腸祇係識得無恥, 呃香港人的午餐肉, 除咗係立会寫大字之外, 廢柴一碌, 早早已經要消失.

聲大夾無準既典型人版

王國興條牛屎佬...

有隻精靈叫護主犬,好應景

cableitoh 發表於 2016-8-1 13:31
王國興條牛屎佬...

羽毛論翅佢最叻

亡國興只係一件護主垃圾