樓主: beibei71

赌的经历及感悟

說得很對
賭博還是得看個人的自制力
量力而為
支持支持
Iloveugirls 發表於 2017-8-15 16:24
謝謝樓主分享, 正努力在賭博中抽離, 真係好困難, 試過停咗兩個月,
D公関間中就打電話話你知有免費房又送泥碼........搞到有時間又走過去碰運氣, 結局當然係.......!!GG

轉電話!斷6親(公關)!
回復 beibei71 #1 的帖子

完全理解沉船困擾
賭必輸沉迷
嫖才是出路
我逢賭必輸!!因為「完全冇贏面」,所以我對賭興趣不大。
就算有人會贏錢,最終咪又輸番哂,根本就冇意思。

反而,我認為識得玩、識得嫖 (不是動輒沉船那一類),反而可令生活倍添姿采。

其實迷唔迷失,都係睇個人的「做人」和「生活」既態度啫。

我出嚟玩的態度好明確,就係要享受精彩人生,所以我努力工作賺錢,然後努力去玩,因此我一點也不迷失!
I think you are just lacking of direction in life.  I used to confront the same problem and gamble almost everyday 15 years ago.  Now I only gamble for fun during CNY or world cup.

Try to focus on your career and do some sports, it will be help quitting gamble.
不賭就是好男人

完全理解
完全理解
一萬個人之中有一個可以靠賭維生,問題係咪你,
呢樣野唔可能輸足十年先改變,一開始就會知道。

賭是害人
回復 beibei71 ##1 的帖子

加油,  其實有理性地止蝕同收火,  合理地出擊可以降低賭性
做生意好似李家成呢D, 當初又何嘗唔係賭?
我都係沉左落去.........有時發覺同死無分別
beibei71 發表於 2017-4-4 09:19
看了这里某师兄的帖子,很有同感,自己也是因为嫖成沉船而转去赌的。至今输了很多钱,还好到现在还是可 ...

回頭是岸!小賭怡情!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 16:35