[賽後報告] 首戰越南🇻🇳 Part 1 抵達胡志明市-咖啡抱-Benny

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

首戰越南🇻🇳 尋找前人的足跡

大家好。
今年四月係我第一次去越南,細佬我(同我下面個細佬)都抱住好大期望: 久聞越南美女皮膚白皙玲瓏浮凸、個個Elly咁款,真係要自己親眼+親手驗證。難得攞到假而且女朋友又放心我一個人去,真係無比興奮!好彩佢呢方面非常無警覺性,以為得東莞深圳先多嘢玩~
感謝141新開嘅越南版同埋咁多位師兄前輩嘅文章,令我收集資料嘅過程好順暢。我覺得喺自己受惠之餘,都要出返啲報告回饋社會,分享下一啲資訊同埋我細佬嘅心路歷程。
簡單整左個checklist,希望去得晒⋯

- Coffee Om 咖啡抱
- 口爆店
- Massage (Vien Dong)
- Boom Boom Massage
- Beer Om 啤酒抱
- KTV
- Wechat call囡
- 越南本地人網站call囡

路線:
香港直飛胡志明入,胡志明出。由於只有數天時間,所以我只係停留胡志明市,其中1、2日想去一去會安睇古城同歷史古蹟,唔夠時間去越北。

航空公司:
我係搭越南航空Vietnam Airlines,級數比越捷航空Vietjet高啲啲而且貴少少。因為曾經上網睇過有好多人話越捷有時delay得好犀利,所以我費事搏就直接揀左越航。
越南航空Vietnam Airlines嘅空姐制服包得密實,長身旗袍加白色長褲,但事實上非常貼身,身材表露無遺,bra帶bra邊都透透地。
vietnamair.jpg Screen Shot 2017-04-26 at 3.27.31 AM.png

後來我先知道其實越捷航空嘅制服都幾正下,有少少佻皮+cosplay嘅感覺

Day 1
抵達胡志明市-咖啡抱-Benny

第一日,早上9點幾抵達胡志明市嘅機場,攞完行李就第一時間出去搵找換店同買電話卡。呵呵,出嚟就見到好嘢,一個着住摟屌裙嘅越南美女喺我面前走過,原來佢係做電話卡店嘅,睇落應該唔過23歲,身材窈窕得黎曲線非常之好,皮膚白淨,行路時個patpat左搖右擺,越南美女果然不負眾望,係呢趟旅程好好嘅預兆!
坐的士去到一郡嘅酒店放行李,我住嘅係Asian Ruby 3,經Expedia book大概HK$310一晚,算ok,房間偏細但夠住。By the way 我由頭到尾無諗過住backpacker,你知有很多事預計唔到,萬一有晚有囡帶返去過夜無個獨立房間加大床你話點玩?
順帶一提,喺酒店企喺reception後面啲女仔又係著恤衫+摟屌裙,我真係睇到火都黎⋯
Screen Shot 2017-04-26 at 3.44.42 AM.png Screen Shot 2017-04-26 at 3.45.48 AM.png

喺附近食左碗越南Pho,我就坐Uber去尋找我想去嘅Coffee Om(廣東話音讀:咖啡鵪)喺胡志明市我推薦大家坐Uber好過坐的士,又平又唔洗周圍搵散紙。第一站係Cafe 007,我照住網上記低嘅地址去,搵唔到間野,但招牌就仲喺度,莫非拆左?轉移陣地去我個list上面第二間嘅018 Cafe。成間coffee shop喺度再加埋入面嘅囡囡,我就知道無搵錯地方。

一坐低就有2、3條囡坐埋黎,個個都好後生,應該18-22咁上下年紀,正啊… 佢地嘅樣貌身材都唔錯,全部可食用。一黎佢地就同我講越文,我用返英文問佢地Can you speak English? 頂,無個識。坐多2條囡黎,合共5女一男,終於其中一個女仔識少少英文,佢就坐過我隔離,但都係非常有限嘅英文程度。點算?我攞部電話出黎打開個Google Translate,係有啲作用,我同佢地用個翻譯app你一句我一句,都勉強傳達到啲簡單訊息。可惜,始終交流不順,溝通唔到,無癮。算了,逗留左半小時不到我就埋單走人了。佢地叫左兩三杯咖啡,加埋我嘅,埋單VND 135k,好少錢姐。

喺網上bookmark左一啲ching介紹嘅10郡洗頭區,大概喺Lê hồng phong同Trần Nhân Tôn附近,一落車,有啲唔對路!附近都係住宅同學校,仲有街市,唔通我又去錯地方?我記得要搵洗頭店要認住Hot Toc呢個名,點知正經Hot Toc就大把,入面都係啲細路仔同師奶被人剪頭髮,完全無啲性感洗頭妹,shit!
Screen Shot 2017-04-26 at 3.41.49 AM.png
喺呢一區9行搵唔到食,我唯有叫車直踩名店Benny。因為我(細佬)預留左好多日儲備,加上由落機到而家已經不停被無數越南妹視覺挑逗,我發誓我今日一定要有所出!

Benny係一間好多人推薦嘅口爆店。去到嘅時候,就喺大門對出坐住左個一身制服、類似大陸民警嘅男人,當我準備入去時佢就對鋪頭入面叫一聲,裡面嘅姐姐就出黎招呼我。莫非呢度嘅警察係默許呢啲場所經營?
首先見到嘅G/F嗰層啲阿姐都40歲以上(wtf?),我半帶懷疑咁跟住佢上二樓,見到三張扮嘢用嘅洗頭凳同埋幾條後生女就知道無黎錯。佢地樣貌一般、過得去啦,但清一色著住紅色低胸小背心,我見到好多北半球,感動,終點在望了!先交低VND 400k俾個收數嘅女人,就穿過一度小門,來到鋪頭後面嘅神秘區域。入面燈光比較暗,間開幾個細房,全部無門都係簡單用布簾遮住。我嘅囡囡黎左,樣貌一般順眼、目測24歲33B。佢首先叫我訓喺張按摩床度除低自己條褲,然後俾佢用消毒紙幫我上身同下面簡單清潔一下。清潔完,佢好快咁幫我按摩左3分鐘都無,就開始下一步。佢先將自己嘅背心同埋bra褪落腰間,將自己條底褲除埋出黎,估計係可以俾我指插佢。
Screen Shot 2017-04-26 at 3.25.46 AM.png Screen Shot 2017-04-26 at 3.25.55 AM.png
囡囡唇舌並用幫我吹奏,非常落力。而我就一啲唔執輸,雙手並用狂揸佢對奶,左fing右fing又彈佢粒lin,越南妹身材果然好好,就算唔係巨乳級,但佢雙乳好軟熟身體好結實緊緻毫無贅肉,Good!我幾enjoy咸濕囡囡個過程,但老實講BJ技術並無傳說中咁厲害。可能我試過太多好嘢?好多囡囡幫我吹嘅功夫都好過佢,而且我感覺到佢好似有啲趕時間,咁我都唔拖太耐,10分鐘就交貨俾佢了,喺佢個嘴仔入面盡情釋放。前後不到20分鐘我就離開Benny,出到黎有種莫名嘅空虛感…始終小弟好少可去食快餐,為出而出,唔係太好玩。我平時喺大陸啲環保店開心好多,時間無咁趕,囡又多選擇而且個個都好識吹。但有供就有求,同一個人有時都有不同嘅需要。如果你只係想平平地出個火,Benny會係唔錯嘅選擇。
大概9點幾就返酒店沖涼訓覺了,因為第二日一早要起身。

P.S. 從來無寫過咁長篇報告,仲要只係旅程第一日。
如果你地想睇我寫埋落去就請留個言+加分支持下啦!
後面嘅旅程一日比一日精彩😏
回復 julioblack #1 的帖子

very nice report, with photos too
回覆 讚好 不讚 使用道具

nice report!! waiting your day 2!!

期待師兄下集分享

007 及 018 只有咖啡妹陪坐吹下水,比你溝而唔係 cafe om. Cafe Om, 多數分佈在市中心外,無人帶加上唔識越文無咁易玩。

007 己換老細多個月,女女己各分東西,舊年十二月朋友去到話無女。最後都系去左 018.

發帖很用心。。多謝分享,期待下集更精彩

很吸引的好帖,期待下集!

詳細用心報告....讚

good report ... thanks for sharing

支持報告

哈哈......坐飛機去越南打飛機.哥94狂阿

好图好字好文章

回復 香港仁 #3 的帖子

真係??
哈哈 有機會一定要去河內試試

回復 austinpower #6 的帖子

多謝越王回覆
第一次接觸越南,原來唔識越文真係溝唔掂...

回復 豬皮在癢 #12 的帖子

今天不是飛機是BJ口爆
第一次去越南遊歷,希望Chceklist上面每一樣都試過就好,玩這麼多年不用每次都一模一樣的打砲 再說要是在當地天天都全套打砲我估計要花很多錢 哈哈

圖文並茂,比個讚你.期待下集

都唔錯吖

吸引死人

期待師兄下一篇
謝謝分享