[曼谷] 單兵八月十號到十三號曼谷三日半四Q之旅 第二日

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

先講題外話: Mitu的巷口對面有間日本嘢,幾好食架。小弟有個習慣就是發現咗食嘢比較滿意的地方就會每次都去食翻餐,當是朝聖或者打卡。原本是想喺Mitu爽完之後就去食,但是裝修一日,所以第二日至去。

喺Weewi走咗之後就去咗Chit Lom拜四面佛先(小弟去曼谷的時候都會儘量每日去拜一次,喺其他地方見倒有四面佛像都會合十拜一拜,希望拜得神多自有神庇佑~)。然後就去食日本嘢,食佢d Soba套餐其實唔貴又飽肚又好食,小弟食開的三號餐兩份Soba加豬扒飯再加一杯凍烏龍茶埋單三百六十幾泰銖,覺得是抵。

食飽就去Ekkamai的Smile店試抓龍筋,二千五泰銖兩個鐘。自己沖完身之後師傅就入來用椰子油全身按摩先,之後就是“抓春”。終於明白點解之前有Ching話會痛。因為一開頭果幾嘢師傅是攆袋兼攆春子,是會有唔舒服的感覺甚至可以話是少少痛,跟住習慣咗就沒咩問題。然後就又有幾嘢比較難頂的,就是師傅會用兩隻食指督三角位最下面個點,姐是細佬上面少少,可能是督膀胱掛…是會有痛感的,好在唔是督好多嘢。跟住就是落油打飛機,但重點唔是要出嘢,師傅是打到咁上下的時候就會停,然後就按摩三角位,軟咗之後再chock,小弟就咁硬軟硬軟咗五六次。最後一次的時候真是差d出,哈哈哈哈哈哈哈…最後半個鐘就是入個桑拿房仔蒸草藥蒸汽,蒸十到十五分鐘出來飲啖水然後再翻蒸一次。成件事完咗之後個人是精神咗少少的,不過是咪勁咗就要試過至知。

晚黑就諗住去蛇美開眼界。去過曼谷好幾次,但是都未去過蛇美,睇其他Ching的包膠話唔好太早去,所以小弟就喺Emquartier睇咗場電影至去。蜘蛛俠喺曼谷仲未落畫,所以小弟就去睇翻場英文原聲泰文字幕。泰國睇電影永世唔怕開咗場至入去,因為是會播成廿幾分鐘廣告加電影trailer,所以開場時間廿分鐘之內入場都得架。等到播泰王讚歌,全場都要企起身以表尊敬,完咗呢part電影至正式開場。睇完電影去到蛇美大概十二點三個字,入去買杯可樂就睇女。哇,真是人肉市場,一堆馬甩佬(當然小弟亦是其中之一…)眼冒金光咁睇住一堆女,不過好似唔是太多合小弟的眼緣…前後一共行咗六圈都沒見倒啱心水,只能夠擺低飲完可樂的吉杯離開。翻酒店的途中醒起順路可以去Soi Cowboy(聽就聽得多,但是沒去過,lol...)睇睇,於是就入去望下,望咗一輪之後都沒啱的就以為是白果之夜,於是臨到街尾的時候喺人妖吧Cockatoo度見倒一件著住比堅尼幾唔錯的妖,唔記得是37號定73號,總之是長頭髮大波(當然是假波…)高挑瘦,當堂起曬痰即刻比佢拉入去同埋叫佢坐低,飲嘢三百,比Mama San r一百貼士(老馮比佢哋r咁…),然後妖話一Q兩千加BF七百,諗落可以接受,即走,打的一百翻酒店。佢就話一齊沖涼啦,good~就比佢卒,我亦都唔客氣去chock佢,都硬得倒,哈哈。之後就是例牌動作,佢跪住喺床度lam吹,lam lin,然後就老漢推到出。順帶一提,抓龍筋好似沒點提升戰鬥力…不過亦有可能是小弟本身戰鬥力唔強,沒咩特別大的提升空間,哈哈哈哈哈哈哈…完事之後就比兩百佢當佢打的錢。小弟覺得呢一Q是蛇美沒雞運變成牛仔有鵝運,呢件妖可以話得上是賞心悅目。張相如果喉核個位就得倒而唔影出來見唔倒的話話佢是女的都應該會有人信,是咪~?

-第二日完- 1502644806508.jpg 1502644808271.jpg 1502644810865.jpg
回覆 讚好 不讚 使用道具

好靚的妖妖

蛇尾都搵唔啱?

好靚既鵝,念唔到師兄係兩范都享受,
我就始終過唔到JJ果關😋

回復 simonnmd #1 的帖子

呢個LB的確靚過好多女人。

師兄真識食,雖然明白係泰國遇到LB好正常,但對住妖我真係會硬唔起,
多謝分享

呢件鵝的確唔錯!

Thanks Ching for sharing!

LB 冇得頂呀

多謝師兄分享食日本餐和消夜食鵝經驗

回復 simonnmd #1 的帖子

妖!真係好正呀!

ching 原本兩味都岩玩.. 神人

我都未有可能接受到LB....師兄咁勇真係好佩服!!!

Ching, dark side...

I experienced one b4, at mixxxxxx disco...

好正的妖

妖妖好靚 thx bro~

覆翻各位Ching,小弟覺得去泰國偶然食吓鵝亦都算是“體驗當地文化”,是鳩流的一部份~~~哈哈哈

靚鵝一隻

總之樓主高興就得