[曼谷] 單兵八月十號到十三號曼谷三日半四Q之旅 第三&最後半日

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

報咗警先: 白果,呢篇變咗遊記,Ching如果唔鍾意睇的話請勿屌小弟…

原本計劃訓醒之後去試吓藍象餐廳一枝弓食個lunch,聽講唔錯,想試咗曼谷正宗的再翻來香港穩機會去海港城睇吓分店掂唔掂。不過…訓醒的時候已經差唔多一點,藍象中午只開到兩點半,算…咪試咗香港的先以後再來食正宗囉…都是去拜咗四面佛先,然後又翻去Mitu附近再食多次日本嘢,是食得開心同滿足。然後諗諗不如再睇睇今晚有咩電影可以睇,又好彩見倒晚黑十點半有果出上咗一段時間的原子殺姬,喺香港都沒時間睇,咪曼谷囉,呢d講冷戰的片又是我杯茶。計吓時間睇完電影再去蛇美應該仲可以執倒女的,所以就買飛~

買完飛就諗既然沒其他嘢做住又暫時唔想沖涼按摩之類,咁不如到處“貢”吓囉,小弟興趣之一就是買張day pass左BTS到處去,就咁一路流連,傍晚時分喺昭拍耶河畔香格里拉酒店果頭影吓日落都幾靚架,晚黑就去唐人街食“邪惡嘢”-魚翅,呢d亦是小弟的一d癮同埋來曼谷比做的嘢之一。

睇完電影睇一睇錶,好似有d晏…去到蛇美的時候已經打咗烊,d女企曬喺出面全部變企街,而且佬多個女好多,心諗PK啦,好大可能白果…望咗一輪原本有兩個大波的睇落還可以,不過轉吓頭就唔見咗…已經點幾,就諗再去Soi Cowboy睇吓有沒運囉,行行吓喺果間叫Midnight定Midnite的bar前面比一個著黑衫的金毛妹拉扯咗幾下,後尾就入咗去,裡面的女是著水手服的,咁例牌一坐低就個個都放曬電咁想比小弟叫啦,但是都是沒眼緣,果個黑衫金毛妹就繼續電我,我都是沒叫到,飲杯嘢先,後尾有個幾cute的水手服靚妹拖住兩個韓國佬行入來,坐低之後韓國佬睇咗其他女之後就叫咗果個水手妹同另外一個坐低,小弟又走寶…呢個時候果件黑衫金毛又過來放電,原本有少少想叫佢坐低,點撚知佢冷不防咁一嘢抓落細佬度…噢屌,又唔是抓龍筋的師傅,比佢咁抓一嘢成個人清醒曬兼且沒曬性趣…即刻叫佢行鳩開!!! 沒耐之後我都意興闌珊,算,翻酒店訓…白果之夜就是咁多,實情是自己穩咗自己笨實姐,lol...

訓醒拜完四面佛之後就執翻幾椰青同芒果糯米飯來補償一下自己食白果受傷的心靈…之後就去機場,再分享多一樣,小弟打的去機場就五百泰銖,喺Phrom Phong搭BTS去Phaya Thai轉機鐵或者Asok轉地鐵再轉機鐵呢兩種方法應該都是一百泰銖以內可以解決,不過小弟就唔是咁想同人逼又轉來轉去,所以打的舒舒服服半個鐘就到機場~

今次旅程其實都好開心,有女有妖有好嘢食,滿足~蛇美就留翻下次再挑戰啦~希望各位Ching覺得小弟的包膠OK啦…下次再去曼谷如果有機會join埋各位Ching可以挑戰吓夜總會的話就又可以完成一個挑戰,哈哈~

利益申報: 呢幾篇包膠只是小弟個人分享,非廣告帖,沒收過任何提過的人同埋店的任何廣告錢,純粹是公諸同好,希望各位Ching睇得開心~

-全部完-

1502727067611.jpg 1502727069309.jpg 1502727070665.jpg 1502727071923.jpg 1502727073042.jpg
有食唔食⋯⋯留番下次食囉!
回覆 讚好 不讚 使用道具

最正煲翅

下次再食好啲!!!

回復 hungyiu #3 的帖子

😁Ching都是識食之人~

試過一次搭的士去唐人街塞到我同司機都喊, 之後都唔想再去囉

Thanks Ching for sharing!

回復 simonnmd #1 的帖子

非常用心的報告

師兄好識玩,細佬學到野。

每次都要在這吃煲鮙十菊花茶再去其他店吃燒大頭蝦!😻

睇戲睇到過晒鐘.....

ching 住 Lebua, 五星呢間算抵住, 係地點差少少

感謝師兄分享,希望你下次唔會食白果~

長玩長有, 下次囉'

師兄係日日訓醒都要拜4面佛?

咪當比細佬休息下囉.

回復 simonnmd #1 的帖子

最後一餐都放棄咁忍得