[吹水] 包養問題

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

有冇人試過俾囡囡包養?

有條囡(B)一直以為我係另一條囡(A)的男朋友,最近澄清左我只係A的好朋友,B就成日搵我,講真我對B冇性趣,冇幫襯過佢,佢年紀比我細,但女人唔㯲擺,加上做呢行,素顏有d殘。但因為算認識,所以佢搵我我都多數答應出來,行街買野食飯佢好豪爽,有貴食貴,次次爭比錢,我一毫子唔洗出,有時去夜左,佢仲塞幾百比我搭的士,又塞$1000叫我幫佢買支只值四百幾的化妝品(找錢比佢一定唔會要)。我相熟的囡囡group都講笑,話我做左B條仔,慢慢我覺得B真係有d野...

上星期B收工,又叫我陪佢宵夜,呢次佢直接同我講,問我不如同佢一齊。佢話做左呢行幾年,咩都冇,就係搵到d錢,仲暗示佢有幾多身家,香港+大陸幾層樓,又股票,8位數字,話同佢一齊生活可以無憂,佢唔求攪野,佢做呢行對攪野睇得好淡,佢俾埋錢我叫G都得,佢只想有人可以隨時陪佢...

我當時當佢講笑就算,呢幾日B搵我,我都搵藉口唔得閒。其實呢d囡避之則吉?還是應該lur飯應?但我真係接受唔到同佢一齊
回覆 讚好 不讚 使用道具

多個朋友,又有$$收,有咩所謂

天下間唔會有咁便宜既事, 到要還的一天, 損失一定係更多。

自己都冇嘢可以輸,怕乜?

勢利啲諗
一定好嫁,另一半咁有,仲講到明你出街食咩都得

現實啲諗
如果無感情,何必做戲呃佢,即使你呃到幾年但你啲戲可唔可以維持到老
仲有,過幾年突然佢發起神經發生命案都似

我自己覺得伴侶呢樣嘢,一定係感覺行先
無錢可以一齊捱都會開心
但無感覺遲早出事

無謂累己累人,玩感情依樣野對方乜都做得出,一定要還
易食難走,自已杯茶就吾同佢吾冧你,你都冧佢啦!

正呀喂,

你有信心做戲做一世?

回復 Arisa ##1 的帖子

呢故仔聽下就算,大家唔洗咁認真

Arisa 發表於 2017-12-20 15:50
有冇人試過俾囡囡包養?

有條囡(B)一直以為我係另一條囡(A)的男朋友,最近澄清左我只係A的好朋友,B就成日 ...

傻仔!LUR左先呀麻!!!!最怕佢食你著你姐!

名越進 發表於 2017-12-20 17:01
勢利啲諗
一定好嫁,另一半咁有,仲講到明你出街食咩都得

我都係咁諗,一定係感覺行先,所以暫時避一避,希望佢明白,大家好下台

有乜好野食 發表於 2017-12-20 17:33
無謂累己累人,玩感情依樣野對方乜都做得出,一定要還
易食難走,自已杯茶就吾同佢吾冧你,你都冧佢啦!

佢俾錢我,我表面對佢好,但其實好似玩佢咁,呢d 陰質錢都係咪攪...

你檡楷 發表於 2017-12-20 17:48

呢故仔聽下就算,大家唔洗咁認真

我都係問下意見,無需要信,當然可以當我鳩up,當睇故仔笑下就算

老點 發表於 2017-12-20 18:07
傻仔!LUR左先呀麻!!!!最怕佢食你著你姐!

我食佢著佢,都好大壓力

有冇相? (~^o^~)

樓主開得post, 其實都可以拒絕條囡的了.
條件聽落咁好都仲要猶疑, 即係個心其實好唔願啦.
起碼, 你無信心可以一直顧全到條囡的感受,
'凝'住遲早出事啦.
你的擔心係正確的. 咪睇條囡開出的條件好自由,
佢未得到手,梗會開得條件好鬆啦,
等於開天殺價完,最後都要落地還錢一樣,
第時條囡覺得唔抵,唔滿足0個陣自然就會生變架啦.
我唔係話條囡無口齒呀,而係個灰色地帶唔易揹得起.
唔使出錢唔使肉體忠誠淨係要陪住佢, 咁即係serve佢的乜野?
係serve佢顆女人心⋯
0係而家呢一刻,樓主同條囡之間*已經有溫度差 的情況下,
時間再耐d, 樓主應該會向越來越冷淡的方向進發.
如果一齊左, 條囡卻是會越來越依賴你的.
咁樣各走一邊之下,裂痕自然會越來越大。
當條囡不滿足,例如單方面覺得你太冷淡時,
你無可能鎮得佢住。
正如你自己所講, 你同佢一齊會食佢著佢,
你的 bargaining power 根本已被奪走。
條囡講一聲'我唔開心','你人0係度個心唔0係度', 你係無得反駁的。
人地係買家, 人地個心覺得唔夠好就係唔夠好.任佢講架.
所以出來玩,成日都話免費就係最貴架啦.
你個心唔願, 咁一定唔好應承先係穩陣。呢碗飯並唔係睇落咁容易食。

樓主你就好啦

其實你自己有答案,決定權係你度。
佢真係鍾意你,點會唔介意你找其她女(當然出去偷食就可能會隻眼閉)
你自己鍾意女仔,都介意佢出去溝仔。
反而現在點距決她而又盡量唔傷害佢。

Arisa 發表於 2017-12-20 15:50
有冇人試過俾囡囡包養?

有條囡(B)一直以為我係另一條囡(A)的男朋友,最近澄清左我只係A的好朋友,B就成日 ...

師兄,你一定好靚仔。我都想唔洗做食軟飯,呢個世界笑貧不笑娼。