做電/鬥木

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

中年想轉行,請問做電/ 鬥木邊樣好?

好迷惘🤦‍♂️
chankaka1 發表於 2017-12-28 20:48
中年想轉行,請問做電/ 鬥木邊樣好?

好迷惘🤦‍♂️

咁你識做邊樣先?
兩樣都未識、 但之前上過興趣班。
宝石蓝 發表於 2018-1-25 00:40
揾到食就好!

I know your mother is female
chankaka1 發表於 2018-1-25 10:33
兩樣都未識、 但之前上過興趣班。

Can you briefly describe the interesting course
回復 Gold007 ##6 的帖子

之前上工X會電工初階, 覺得攞電牌比較難。

但上鬥木就覺得, 生活上好多工程同木工有關, 比較多元化。
chankaka1 發表於 2018-2-25 19:29

"比較多元化"
That mean lot of engineering job and building job needs wood work?
Gold007 發表於 2018-2-25 19:44
"比較多元化"
That mean lot of engineering job and building job needs wood work?

and also do you have great body power to do wood job?
Gold007 發表於 2018-2-25 18:52
I know your mother is female

Your mother is male ?
chankaka1 發表於 2018-2-25 19:29

我覺得鬥木出路會好d:
小型的可做室內裝修、或做木製傢俬!可自己接來做!
大型的當然做建築地盤做釘板!但地盤要先考牌、可以自己做三沙判頭!

Gold007 發表於 2018-2-25 19:44
"比較多元化"

原來乃唔係呢行㗎!
木工會吃香d,但出品一定要好d,
而且電牌而家難拎左,A牌你要搵公司做5年,又要讀書,
中年計你都冇咁好心機再讀了吧
中年先轉....你之前做開咩?
木工吧!我都想做

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 04:31