切換到窄版更改語言
註冊 找回密碼

141香港論壇

熱門搜尋:
請稍候......
查看: 51402|留言: 30

[新兵問路] 主題分類功能     [複製鏈接]

版主勳章 「友誼大使」勳章 百萬富翁勳章 超級元老勳章 高級元老勳章 傑出成就勳章 萬千寵愛勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章

簽到
魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
1425961876 元
發表於 2018-2-11 |顯示全部樓層 |舉報
主題分類功能

各位新舊老手,主題分類已作重新分類,一些關於問題的主題,
約9成問題已例入分類為 [新兵問路],以往的分類形式是分地區,例如:
[曼谷]有乜乜好玩?

重新分類的原因,由於太多新人不斷又不斷問重復的問題,
已經有很多師兄答到不想再答,包括我⋯,各位新人在發出問題前,
請先按下版面上的分類:[新兵問路],先找尋一下有沒有你想問的問題,
沒有的話我想信大家亦樂意解答,而為了方便大家縮窄爬舊文範圍,
我會盡量在主題內加入地區或店名,顯示方式如下:
[新兵問路][曼谷]
[新兵問路][芭提雅]
[新兵問路]momo⋯等

上面提到9成的問題分類入[新兵問路],那餘下的一成的問題呢?
關於TS或LB的問題,會分別分類到[LB專區]及[TS專區],
假如師兄對TS/LB沒興趣,想避開這些店的話,
請到這兩區尋找答案,那一些是TS或LB店。

晌做分類的同時,小弟亦節錄各師兄插人金句 ,部分真是令人會心微笑

自己爬文啦!!!!!

懶到咁
點幫你

師兄,有冇試過google一下?

真係 "飯來張口"

GOOGLE SEARCH 都大把

循例鬧你一句, 咁多CHING寫過你都唔爬文, 死懶鬼

做功課都懶,點會有運行

揾唔到定冇揾過?

每週必問

咪玩啦,GOOGLE 都有啦

識上網既就google map啦!打個字落去就帶埋你去啦!

真是要留言講句
咁大個泰夜遊區,好心你做下功課就唔會出post問埋呢D問題

有人都幾 lazy. 己經指左條路比佢重要你 post 條 link. 不如你帶佢去重好

唉 唔好咁懶啦

用3小時看報告可以小學畢業,5小時就中學畢業,7小時就大學畢業,看完報告,小學雞都夠你玩了

你估有冇人覆您?

睇左真係唔明先問比較好,樓主以上的問題絕多都爬文搵到答案

做完晒功課先再問啦

我認為你應該先爬文,然後再伸手,否則會比其他師兄圍插你的

ching你洗定羅友啦

咪鬼理佢啦!傻傻地

希望有人回你
扮下做過功課都要啦

自行serach啦

你出呢個帖好可能會爆肛

未做功課就問,其實好多基本資料已有晒,唔好浪費大家之前嘅付出

無數咁多帖講過, 自己爬下啦

只係識伸手,連做下基本爬文都唔爬

爬下文啦,駛唔駛扶住你69入洞呀

問問問.自己搵喇

溫下書就有答案啦

咁様問得預俾人插

又黎呢啲問題

唔好攤大隻手就問,自己扒下文好唔好?大個仔啦,仲係要揾人餵奶呀

扒吓文咪知囉!

蛇美係一個賣蛇嘅地方!

你未俾人插過?

呃post都要有dd誠意⋯⋯

第一個post問呢D問题? 祝你好運!

做下功課啦攤大手板

你咁問一直冇爬文啦~呢度都唔鐘意人唔爬就問架

又一個伸手黨

答案在谷歌。。。

易家D伸手黨連腦都唔帶 乜都問一餐
問都唔係問提 最慘係連問題都唔識問

做下功课翻下啦,有很多师兄说了很多次了……

自己上google search + 扒下文,已經解答到你全部問題

各位新手,不想未出發先被插 ,請善用主題分類功能。

希望大家不要白費小弟的心機,要番看過往的幾千個主題,
再作重新分類修改,絕對不是易事,希望我的付出,能帶來各位的方便,謝謝。

版主勳章 「友誼大使」勳章 百萬富翁勳章 超級元老勳章 高級元老勳章 傑出成就勳章 萬千寵愛勳章 群組紀念勳章 論譠元老勳章

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
溫馨提示:
另一話題,小弟番看舊主題時,其中某個主題,樓主拍攝房間照片,但房間的鏡子見到樓主自己的真人照,其他會員亦有向樓主提示,但樓主沒有回答,我不知道你是不介意上鏡,或是不知自己已上鏡,如果須要刪除該真人照,請pm我

超級元老 [發短訊]

失去不是突如其來 只是我們後知後覺

百萬富翁勳章 「友誼大使」勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 萬千寵愛勳章

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-11 20:46
主題分類功能

Bangkok兄,辛苦晒。

超級元老 [發短訊]

高級元老勳章 論譠元老勳章 百萬富翁勳章 超級元老勳章

魄力
29674 點
魅力
3390 點
潛力
0 點
黃金
942 兩
22318744 元
發表於 2018-2-12 |顯示全部樓層 |舉報
多謝哂Bangkok兄,說出我的心聲。

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
ilovetoplay 發表於 2018-2-11 20:28
Bangkok兄,辛苦晒。

都係張個主題放返下面先,好似冇乜人睇

超級元老 [發短訊]

百萬富翁勳章 「友誼大使」勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 萬千寵愛勳章

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-12 17:10
都係張個主題放返下面先,好似冇乜人睇

邊個咁大擔?
等我捉隻米奇咬佢地雞子先!

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
bing5354 發表於 2018-2-12 07:00
多謝哂Bangkok兄,說出我的心聲。

個主題放左成晚先得百零人睇過,我諗我都係白費心機,睇怕新手都係.....準備定

超級元老 [發短訊]

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-12 17:16
個主題放左成晚先得百零人睇過,我諗我都係白費心機,睇怕新手都係.....準備定

我抄起左條Link
邊個新手問問題無Point
我就叫佢抄1000000次

http://141hongkong.com/thread-1956086-1-1.html

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
ilovetoplay 發表於 2018-2-12 16:21
我抄起左條Link
邊個新手問問題無Point
我就叫佢抄1000000次

把鬼火,直頭冰左佢快d

超級元老 [發短訊]

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-12 17:23
把鬼火,直頭冰左佢快d

bangkok兄,唔得火都來架!
雖然你好熱!飲杯茶Yen先啦

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
ilovetoplay 發表於 2018-2-12 16:24
bangkok兄,唔得火都來架!
雖然你好熱!飲杯茶Yen先啦

揾條女降下火

超級元老 [發短訊]

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-12 17:27
揾條女降下火

咁就快快去咬gun啦
記得咬爽tee呀

魄力
2113 點
魅力
0 點
潛力
172 點
黃金
21 兩
89989 元
發表於 2018-2-13 |顯示全部樓層 |舉報
回復 bangkok ##2 的帖子

禁失策,去追下D舊post 先, 哈哈

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
Mark仔 發表於 2018-2-13 07:04
回復 bangkok ##2 的帖子

禁失策,去追下D舊post 先, 哈哈

成幾千個post入面揾一個post喎,揾得到嘛

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
ilovetoplay 發表於 2018-2-12 16:57
咁就快快去咬gun啦
記得咬爽tee呀

young咪灣幣

超級元老 [發短訊]

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-13 10:55
young咪灣幣

P Bangkok 咪灣Leaw Krap?

吹mai die krap!

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
ilovetoplay 發表於 2018-2-13 09:57
P Bangkok 咪灣Leaw Krap?

吹mai die krap!

精精倉lee翟咪幣dee掛,pop dum律集鴨屋not U

超級元老 [發短訊]

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-13 11:06
精精倉lee翟咪幣dee掛,pop dum律集鴨屋not U

P Bangkok me fran u 供tape mai chai leaw krap?
Mai Fran ga mai 過dum律 na krap poom.

魄力
46404 點
魅力
35423 點
潛力
0 點
黃金
13174 兩
ilovetoplay 發表於 2018-2-13 10:40
P Bangkok me fran u 供tape mai chai leaw krap?
Mai Fran ga mai 過dum律 na krap poom.

pom me 潘並dum律,咪me笨下,
pom k 咪 ya 沼 u ,me 灌角but do hong

超級元老 [發短訊]

魄力
28944 點
魅力
23338 點
潛力
0 點
黃金
6338 兩
4400229 元
bangkok 發表於 2018-2-13 12:06
pom me 潘並dum律,咪me笨下,
pom k 咪 ya 沼 u ,me 灌角but do hong

woo P Bangkok me poon gun ban dum 律leaw krap

勁Mak Mak na krap poom

重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,141HONGKONG.COM 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見 (如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。141HONGKONG.COM 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。

手機版|Archive|sitemap|聯絡我們|141香港論壇

GMT+8, 2021-8-5 09:18