[其他] [如何入手日系VR電影之一]AVVR

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

各位巴絲好,我係六機呀。有鑑於朋友們唔少人想搵日系VR j片但又苦無頭緒。六機對VR鹹片有少少研究,希望可以同大家分享,好此道者亦可以交流一下。

開頭玩嘅時候,只得比錢買電影一途;但而家免費嘅亦越來越多,我會分幾次同大家講當中嘅優劣。

============================

今次講 AVVR https://www.avvr.jp/

片量唔算多,但有好多獨家片,其他地方好似係買唔到的,想睇一定要幫趁佢哋。

好似呢齣'波木はるかとたっぷり中出し3連発❤夢のラブラブ温泉VRデート',冇preview,得幾幅圖。

Screen Shot 2018-02-25 at 08.58.24.png

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

暫時睇評價都幾可信,此片五星 (波木都拍幾多VR片),三星以下個人就唔考慮了。

睇啱後,就要入會啦,好撚簡單嘅,六機唔撚識日文都ok no problem。之後就要用信用card買credit

Screen Shot 2018-02-25 at 09.01.55.png

又係嗰啲買多啲就送多啲points比你咁囉。呢個網大部份片最貴都係1000points一條約60分鐘嘅片 (片越短越舊就越平),VR片嚟講60分鐘好撚夠喇,六機唔建議睇太長太耐嗰啲,你最後都係飛撚住睇,睇太耐盲鳩埋仲死。

Screen Shot 2018-02-25 at 09.01.30.png

買完之後,個database就會keep住套片比你無限下載(直到佢執笠啦)

之後就要download個專用app。我用iPhone,所以要先將自己app store轉去日本:轉 app store 地區教學 https://support.apple.com/en-gb/HT201389

日系VR網好似每個公司都有自己專用app,好多要online login咗先睇到,就算已經download咗落嚟都唔可以offline睇。AVVR專用嘅叫VRME,算係好app,你upload上去之後就可以完全用頭去控制揀片飛片轉模式等等。

紅點對住兩秒就select,fing吓個頭就出目錄,打緊飛機嘅時候個頭就咪撚亂fing喇

VR 模式算唔錯,下載到成功睇片過程容易,缺點係AVVR呢個網比較少選擇。

VR 眼罩唔講啦,豐儉由人,紙皮嘅都可以玩一餐。但最好買個有得較焦距嘅,人人對眼距離唔同,有得較會清楚啲。

新人用心分享,希望大家回帖鼓勵,反應好再寫下一個VR網推薦。

回帖獎勵 +5 元錢

多謝教導
回覆 讚好 不讚 使用道具

Thank you for sharing.

多謝師兄分享

多謝師兄分享。

Thank you for sharing

多谢分享,JJ好玩好多了

回复 sixmachine ##1 的帖子

bc不错

thanks                           

多謝師兄分享

多謝教導

學習了,多謝指教

謝謝分享

勁!VR AV都有很用app睇