[食家報告] 韓國翻啅之旅--極速快閃OPI之行

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

第一日:
韓國翻啅之旅--莞式重現, DONUT狂歡

第二日:
韓國翻啅之旅--夜探高清金魚缸KTV

係進入第三日行程之前,
先講下我地第二日去完FULL SALON之後既事.
本來係高清K之後, 有諗住再去永登浦睇下玻璃屋仔,

不過經過兩日既連場大戰,
團友們都己經腳仔軟軟, 紛紛表示要休戰一晚.

最後我地就決定去附近汗幕蒸鬆一鬆.

SteamRoom.jpg       Bath001.jpg

入場費晚黑貴少少, 要一萬二, 大約八十港紙左右.
入到去有水池可以浸, 有地方焗桑拿,
亦有休息同遊樂設施, 一般入去一次可以停留廿四小時.

汗幕蒸入面亦同樣有刷背同按摩師傅, 不過個價就唔多岩數,
要成三百港紙先按一個鐘, 不如留翻D錢去俾去去賺.

所以去到韓國, 如果想窮游, 或者可以諗諗直頭係汗幕蒸入面瞓埋,
入面有好似澳門桑拿今既休息區, 大部份都有床可以俾你瞓,
不過當然, 係大家瞓埋一個大房, 有時要忍受下其它人鼻寒.

第三日由於我地係夜晚機,
日頭就瞓到差唔多夠鐘退房先慢慢起身,
辦完退房之後將行李放係酒店,
小弟就開始左我第三日既OPI 之旅.

如果重未知道OPI係乜東東, 請參考StreetScan大神既大作:
[url=韩国夜游入门之三 http://141hongkong.com/forum.php ... 8&fromuid=41546]韩国夜游入门之三 [/url]

係我間酒店出黎就第一時間附近搵左間咖啡店,
坐抵打電話俾之前約好既俄妹OPI KEEPER.

點解去到韓國唔食韓妹食俄妹? 因為韓妹Keeper無人覆我囉!
打電話去重衰, 一听我講英文即"吸"線, 試左十家以上之後,
我終於死心. 不過俄妹OPI就好多都有回覆我,
可能由於佢地Keeper識講英文以便同俄妹溝通.

呢件就係小弟今次去試既俄妹
wOMDEnU - Imgur.png

間OPI係江南區附近, 離地鐵站唔算好遠,
出地鐵站行左一陣就到左.
上到去位俄妹仔親自走黎開門,
入去之後試下用英文同妹妹仔溝通,
好彩俄妹仔英文都唔錯, 溝通比同韓妹一齊容易好多.
不過好可惜同大陪份小弟見過出黎做既俄妹一樣,
靚靚俄妹一開口, 就講錢, 要科水先.

原先以為按廣告上面個價俾13萬圜就得,
不過條妹妹就要我另外俾多兩萬, 諗下上都上到黎,
可能係小費就俾左. 後尾先知原來OPI廣告係要分兩PART睇,
公價係間間都差唔多, 然後係每位妹妹廣告頂部,
會有個+2, +3, +5之類既標誌, 呢個就係條女要多收幾錢.
所以總價係公價+條女牌價先岩.
好似我呢條女今, 13萬佢上面係+2, 所以係15萬.
即係大約港紙千一蚊左右, 同香港俄妹差唔多價.

科完金之後, 終於可以順利開波,
入到房都叫有吹一陣, 然後叫我係上面做主動.
鬼妹仔下面可能重未開發得好耐,
所以對小弟支炮仔都重有壓迫感,
唔似得之前食過有D鬼妹今入面空蕩蕩.
但之前點都算己經連續玩左兩日,
所以雖然努力左好耐, 都未能有個完滿結果.  
最後見到鬼妹仔開始黑口黑面,
就叫佢打左出黎算數, 放低一萬小費走人.

其實最後一日呢個OPI之旅,
主要係想一圓心願, 試下韓式既一樓一鳳.
可惜既係無法試到正宗韓妹樓鳳, 唯有寄望下次啦.

去完OPI之後重見重有時間,
就走左去明洞區買手信.

成個首爾好似最多人就係明洞區,
就算係之前既江南大道, 除左地鐵站出入口,
你會見到多D人久外, 其他地方成條大街可能數埋都唔夠廿個人.

係明洞就完全唔同, 終於有番D大城市人來人往既感覺,
同埋最重要係, 靚女都特別多D.

見到件好似冰冰姐既靚女, 可惜佢對相機好敏感,
一舉機己經俾佢閃開左, 只影到佢個影...

靚女老版娘, 企定定任影

最後附番張回程空姐靚靚相, 比過黎果程既人造人18號好好多!

请问CHING能否提供OPI的联络电话?
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 Henry_zeng ##2 的帖子

其實不論是OPI, FULL SALON之類, 都可以在韓國的夜游網站上找到資料.

大家可能都試過上GOOGLE去搵OPI或FULL SALON, 但乜都搵唔到係咪?

當然, 你如果係外國搵one floor one或者hong kong hookers,
可能亦唔會搵到141呢到, 因為呢個係中文網站.

同理, 搵韓國夜遊要用韓文去搜.

之前有位StreetScan大神出過三篇韓國夜遊指南,
入面好多韓國夜游專用名詞, 用果上面既韓文去搜就會好容易搵到料.
好似如果係想搵OPI, 打OPI去搜尋係無用既, 要搜尋 오피

回復 花旗威蟲 ##1 的帖子

多謝師兄分享

師兄都影左好多靚相

Thanks for Sharing

多謝師兄分享好多靚相 !

多謝師兄分享

多謝師兄分享

去咁遠韓國食俄妹?香港大把有。

多謝師兄分享

連俄妹都有,可以一戰

Lots of Korean massage places offer Russian girls, easily accessible, so don't think I'll try advanced booking Opi Russians.

去KOREA 食 RUSSIAN~~

很棒的分享,謝謝。

多謝分享。

多謝師兄分享

呢件俄妹夠粉嫩