冇樓退唔退到休

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

喺香港冇樓喺手齋交租又抽唔到公屋居屋,係咪注定要執紙皮過世。
大把人都係甘
+ ?- y; h4 k# j0 {
師兄、有冇家室先?8 Z9 G5 L8 a2 M" S; f
公屋係輪候㗎、現時、合資格人仕5年內上樓!/ S- _5 }( r4 C2 U( A, s7 _# x5 H
單身好似仲快d!
回復 555 ##1 的帖子( k+ M5 P1 n* |9 i, S, Q8 v
) |! F& y! a' e) O
預早計劃好,應該冇問題。
555 發表於 2018-6-13 17:08
" M1 ^1 V* r$ b) m2 G) S) u喺香港冇樓喺手齋交租又抽唔到公屋居屋,係咪注定要執紙皮過世。
) x/ J0 M* v/ r- t$ ~

; ^/ O  X- {$ O- X. A0 U樓主潛咗水....
有冇都系命,冇得怨
金銀銅鐵 發表於 2018-7-19 06:44
; ^, I3 J4 D5 T+ [樓主潛咗水....
+ m, ]; w6 Q% c+ c# \& c
石沉大海
pingnap 發表於 2018-7-20 05:41
2 b& z) H, I% @8 r( L. z有冇都系命,冇得怨
& Q) V+ O4 j" L6 O) \0 f4 p
唔關命事....我見開低下階層都有樓...衹要省吃儉用就可以!
HKOXSEX 發表於 2018-7-22 08:11
, C# B3 B5 q; Q3 U2 y4 ^" X) X/ f# v) }& i石沉大海

/ E- z" X4 q6 p9 w可能去咗毛理求屍!
磋跎一生,臨老一定過唔世, 自作自受.
555 發表於 2018-6-13 17:08 + }4 g! W- @; p2 o0 s1 h
喺香港冇樓喺手齋交租又抽唔到公屋居屋,係咪注定要執紙皮過世。

; I7 T* ^' K% g一樣退到休!大把人係咁!
glennliang 發表於 2018-10-25 07:19 ; b0 Y4 Q4 F8 R# W2 g1 [- @
磋跎一生,臨老一定過唔世, 自作自受.
! q8 H5 W  r/ M2 i2 c0 L
香港有綜援、而且其他社會福利都唔錯!
醫院都不差
大把人冇樓!
Thanks for sharing

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 13:55