[曼谷] 聖誕前曼谷偶遇A女之朋友篇

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

人生如戲,有些片段趁有記憶的時候記下來,日後回望,可能物是人非,別有一份滋味在心頭。

今次泰國之旅,去得最多係gogo bar同蛇美,見過太多的女女和交易,除非幾好先留contact以後聯絡,否則都係隨風而逝,有人問點解唔去night club,因為人到中年,實在唔想兩三點仲係煙味和噪音當中堅持。言歸正傳,今次留低印象的係一個正經的泰國女仔,唔係working girl,為左簡單,我簡稱A女。

某日在coffee shop,近BTS商場,行左一圈,都full左,得幾張二人檯得一個人坐有個吉位,不過恐龍多,唔想,突然間見到一個靚女,買杯抹茶係到篤手機,甘啦啦聲去買杯野飲啦,買完急速返來,屌,原來有個韓仔搶係我面前坐係到,我屌一聲,但可能人地女朋友呢,無計啦,轉身走,突然後面傳來女仔聲,泰文,我完全聽唔明,我英文答,唔好意思,我搵緊位,唔知你同男朋友坐係到,以為無人坐。點知靚且少少cute的A女英文講,我認得你,你剛剛行過來,我見過你,而且我唔識呢個男人,都唔知點解會坐係我對面,A女好似有少少火,“根本就唔係我男朋友”。我聽到即時覺得條氣順返,當時福至心靈地係隔離搬張凳坐係A隔離,對面條韓國仔扮唔知話你地一齊ga,我俾返個位你地啦。我就扮有風度話“唔使啦,我坐係隔離就得”,費事理條韓國仔,然後轉頭問A, “我可唔可以坐”,“當然可以啦,你邊度來?”,“香港”,“過來旅行?”,“係啊”,唔通講過來搵女咪,之後都係傾初次見面的問題,了解多少少,“我今次一個人過來,對曼谷又唔熟,唔識路,好無聊,如果有個朋友陪我周圍行下就好啦”,“你來過幾次?”,“兩次”,“你點解唔搵我,我可以帶你行下,不過我平時好懶,哈哈”,“我都想,但之前都未識你”,“甘你下次知啦”。

傾左一陣,A女講“不如我地走啦,陪你行下,你想去邊?”
“不如我地去新開果間ICON SIAM”
"好遠ga,我都未去過,因為我懶,哈哈,不過你要去,我陪你去"
我淨係記得要轉線,地鐵又勁多人,搭緊地鐵,A問“你鐘唔鐘意泰國菜?”,“鐘意”,“最鐘意邊樣?”,“冬陰功湯”,“我識煮,你想唔想試?”,A好自豪地問,“Sure”,A用小手打左我一下,“你就想啦,我淨係煮俾家人吃ga”,我好無辜“係你問我,我係鐘意”,A就心虛“之後再講啦”,其實打我果下根本唔痛,我知A怕羞,轉移話題你隻表幾貴啊,你自己買ga? A好得意“我自己做生意賺錢去日本買的,曼谷奢侈品好貴”,你識做生意,“我識泰文,英文,韓文,日文,仲有xx文,仲有中文,我會去其他國家入貨”,有無天理啊,我兩文三語順利切換就覺得唔錯啦,同A比就即刻好似即刻downgrade左,我不可思議地望住A,A就好謙虛地解釋“每樣淨係識少少,淨係溝通”,你唔解釋仲好少少。地鐵好逼,出去的時候我行前面開路,突然感覺有人兩隻手扶住我隻手臂,我望下係A,我感覺有少少野發生,果一刻,我希望拖住A隻手。

轉地鐵時我地一齊上,我膽粗粗地用我隻手順勢拖住A隻手,好柔軟,有少少濕,A唔好意思地想搖左一下想避開,跟住放棄,白左我一眼,“你啊…”,反手握住我隻手,十指緊扣,成功。果一刻,我發覺A好似有少少決定,另一隻手搭住我另一隻手。

出去要轉巴士,天氣又熱,A就經常搖隻手仔扇風,“好熱啊”,我都覺得好熱,“唔好意思,係我要來”,A白左我一眼,“算啦,我都想來”,幫我搵多個理由。拖手過馬路,我唔捨得放手,去到ICON,第一時間搵野吃,因為A好餓,櫃檯話地下同四樓都有美食區,A就話我地下吃,可以順便行下,又幫我搵個理由,因為樓上吃野貴。行行下大家都掛住影相,唔記得吃飯,A就不停指揮我,“你企係呢度,我幫你影相”,“呢度幾靚,我再幫你影”,係幾靚,淨係貼幾張風景相分享就算啦。

去到LV,HERMES果区,A就即時拖住我走,“泰國奢侈品勁貴,唔好買,去吃野”,你話唔買,又周身都系名牌。邊行邊介紹泰國特色小吃,最後,A搵左間泰國經典的蝦撈面餐廳,點解,因為平,每位都系200 baht左右,A不停教我點樣吃,吃野仲使你教,原來又唔系,加唔同醬同調味料又幾好吃,吃緊突然A問,你吃蝦點解唔吃殼ge,我都呆左,吃蝦可以吃殼ga? A就笑我‘炸蝦可以吃殼,我可以吃,哈哈’,接住真係吃,你勁,A好自然地拿起我碟入面唔吃的蝦頭部分咬左,“我吃過ga”,“我唔介意你吃過”。講真,果刻我真系感動左,A系好自然地做左,扮系扮唔到的。

吃完飯繼續行街,我拖住A,有時攬住A條腰,大家慢慢行,突然覺得口渴,去買個細coconut飲,好似一百幾十baht,我急住俾錢,A就接過椰子同飲管,插入飲管托住個椰子叫我飲,“你飲先,試下好唔好飲”,“又真係幾好飲啊”,我之前coconut都飲唔少,“都話好飲啦”,A接過來好自然地飲,“唔使買多個”,“我地一齊share一個夠啦”。

又系邊行邊影相,A就Post相去fb同ins,發覺泰女都有呢個習慣,經常Post野上ins同fb, 接住唸唔到的事發生左,等我地影大頭相的時候,A俾屋企人打電話,原來見到A fb的相,屋企人問點解去甘遠之類,我其實懷疑A fb入面的相有我ge樣,俾A屋企人見到左。A就唔好意思地話屋企人叫早少少返去,大家就坐船返去,傍晚河兩邊的景色都幾靚,見到文華東方酒店。雖然A好累,但都送我返去先,自己再返去,臨尾話message聯絡,仲伸出小手比劃個一字姿勢威脅我話“如果俾屋企人知道我地的關係,實過來追殺你”。

其實我問自己,想唔想,要唔要更進一步,其實真系唔想,去到曼谷,有個trust friend帶你去行街吃飯傾計已經好足夠,再進一步好有可能害人害己。

回復 hkclimax ##1 的帖子

ching... you very lucky!
回覆 讚好 不讚 使用道具

後面應該仲精彩

等睇下集, 希望快D出

第一次見面就拖手仔,真係正啊

ccbpukimaknn 發表於 2018-12-25 02:28
第一次見面就拖手仔,真係正啊

都系膽粗粗試左一下。

巧韓劇feel
So nice

師兄如是单身,真係要追求之。

好戀愛feel

多謝CHING分享, 有時有一點曖昧的關係會令人更加回味

大家都Single既話,有咩問題?

正喎 有住家菜帶週圍玩

故事发展落去,期待性爱篇和分手篇

師兄一定高大加靚仔同埋皮膚白!

ilovetoplay 發表於 2018-12-25 09:28
師兄一定高大加靚仔同埋皮膚白!

真係過獎,普通人一個。

正~有野睇~

期待下集

That's so romantic!

師兄一定好靚仔,仲要戰勝埋韓仔

期待師兄嘅愛的故事下集

hkclimax 發表於 2018-12-25 02:00
人生如戲,有些片段趁有記憶的時候記下來,日後回望,可能物是人非,別有一份滋味在心頭。

今次泰國之旅, ...

今日最後一分比埋你,人生呀,呢樣野係香港機會甚低