[新兵問路] 請問有冇泰國颱風現場消息?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟明晚出發芭提雅,請問有否師兄知道現在泰國天氣如何?

找女有沒有影響?

我唔喺芭堤亞,不過剛剛同一位喺曼谷嘅師兄喺綱上傾咗幾句,個風打唔到曼谷,咁我諗芭堤亞一定冇事啦!

個風係泰國南部, 曼谷應該冇乜影響, 不過最好帶定把遮

P.S. 啱啱係FB睇到新聞, T21商場有外國人墜樓身亡
RIP
http://www.udnbkk.com/article-27 ... hHKx1xsOG-7Z8nQPnxw
CPKELVIN 發表於 2019-1-4 23:55
個風係泰國南部, 曼谷應該冇乜影響, 不過最好帶定把遮

P.S. 啱啱係FB睇到新聞, T21商場有外國人墜樓身亡

如果係Ekkamai BTS站,果度唔係T21喎
dellwtko 發表於 2019-1-5 00:01
如果係Ekkamai BTS站,果度唔係T21喎!

我見張相似係T21喎, 有個大招牌.....而且每次我搭果條長到攞命嘅電梯, 都會諗有人可能會揀果度玩空中飛人

CPKELVIN 發表於 2019-1-5 00:23
我見張相似係T21喎, 有個大招牌.....而且每次我搭果條長到攞命嘅電梯, 都會諗有人可能會揀果度玩空中飛人

咁就唔知張相錯定段新聞錯 ? 新聞寫Ekkamai:

啱到曼谷,热到想剥光猪。无见一滴水,现在直奔芭提雅挖泉眼,去稳水喉
轻台风经过泰南而已,曼谷没有影响,只是风大而已。
would love to know it tooo, thx others !!
回復 CPKELVIN ##3 的帖子

太誇張這外國佬
回復 CPKELVIN ##5 的帖子

看起來像gateway shopping mall
應該冇事既
曼谷雖然是天堂,人身安全還是要小心啊。
dellwtko 發表於 2019-1-5 01:17
咁就唔知張相錯定段新聞錯 ? 新聞寫Ekkamai:

是T21 thethaiger.com/news/bangkok/suicide-at-bangkoks-terminal-21-shopping-mall-as-italian-man-jumps-from-escalator/?amp
TPOP 發表於 2019-1-6 00:39
是T21 thethaiger.com/news/bangkok/suicide-at-bangkoks-terminal-21-shopping-mall-as-italian-man-jum ...

咁唔該你有時間就通知果間每日新聞啦,佢哋報錯料! T21唔喺Ekkamai!

i will arrive BKK tomorrow, hope everything goes well

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 18:07