[初哥查詢] 支付寶和微信支付一問

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我想問下除了 開銀行戶口、朋友轉賬外仲有冇其他方法?內地有代辦服務嗎?第一次使用是否一定要用內地電話 收一次信息?
可以用香港电话号码注册内地版支付宝,微信
你問得不太清楚,注冊香港電話都可以,存錢的話,一是朋友轉賬或红包(包括去便利店入錢),一是加入銀行卡
旺角上海街,山东街其中一間找换店可以帮你入錢,收30蚊service charge
多謝師兄分享
我成日都諗緊做微信充值 (人仔) 應該真係有得做
回復 白仔神 ##8 的帖子

唔需要親身到找換店已經係優勢啦

同埋找換店係只匯到錢到戶口,無戶口一樣入唔到微信
daniel.k 發表於 2019-2-13 08:34

香港依家找換店有得直接入你既電子支付工具
回復 beckham23 ##11 的帖子

不可以,新的全要登記
回復 beckham23 ##13 的帖子

可以用香港电话号码注册内地版支付宝,微信?

Please teach me how to do it.  Thanks !
daniel.k 發表於 2019-2-13 08:34

熟客嗰d唔使落找換店嫁,佢俾個戶口你入數之後佢會過數或者Bank in俾你。香港去大陸or大陸落香港都係咁。當然個rating 會貴過你落找換店唱cash。其實我地眼中既找換店就係大陸人眼中既地下錢莊。係走灰色地帶既錢,所以rating一定靚過銀行,好難兩言三語解釋到。無返咁上下既cashflow 你都鬥唔過佢地
支付寶好用

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-28 18:36