[中東] 分享吓中我去過嘅地方...(全文字)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本人於1998年行船至今,一般歐洲和中東地方沿海地方都去過,咁就同大家分享吓我嘅經驗。
首先我們由地中海過運河,一入紅海,旁邊就有2個國家,分別係以色列和約旦。

約旦-Aqaba
舊城市一個,除左賣死海礦物嘅產品,根本冇咩好講。

以色列-Eilat
唔錯嘅城市,地方靚海鮮美味,講到女成個城市得一間Brothels叫Blue Lagoon,離開市區有段距離,要坐€10的士,閒日得2/3條女,週末也只有5條左右,年紀都有25-30歲,選擇唔多,不值一去。

旁邊埃及和沙地就略過,一出紅海口就係吉布提。

吉布提
黑人地方,比法國佬搞到鬼死咁窮,不過中國人經營的越南菜式都唔錯,女就只有黑妹,係市中心邊的任何一間酒吧都有,一般有女嘅酒吧都收入場費,如果冇收嘅即係裡面冇女,你一坐低就一個接一個黎叫你買Drink比佢,有意思就講價€20/30就有交易,黑妹冇興趣,略過...。

進過也門就到阿曼,首都係Muscat,中國女女就從這裡開始...。

阿曼-Muscat
一般大酒店嘅Bar裡面都有女女,但唔係每間酒店都可以帶女上房,其實每間都唔可以帶女上房嘅,但係你能避得過大堂嘅保安或前台,佢地就唔理你架啦,講吓我嘅經驗,住係Sherston,地庫就係酒吧,裡面大約有30條女,咁我難得搵到個比較後生嘅,但係如果經大堂上房一定冇行,所以我叫佢由停車場行入去坐電梯直接上房就得啦,當時我朋友由酒店大堂上去,一入門口就比人Dup停,其實d女會想盡辦法上去,因為唔係收錢先,上唔到房就冇錢收,不過有個問題,裡面有一半或以上都係中國女女,年紀由30-60都有,酒吧咁黑要好指細先睇得清楚佢地年紀,另外所有個中國人餐館都可以幫你介紹女,當然佢地會中間抽d啦,最重要嘅係阿曼幣值(LM)很高,1LM:20港幣,我當時過夜條女收LM80,想等於港幣1600,年紀又唔細,不過果邊d女係咁上下年紀,冇辦法。

再入去波斯灣裡面,就係杜拜和阿布達比。

杜拜
一個係沙漠上用錢做的城市,我第一次去杜拜嘅時候係1999年,個陣時很係冇得頂,差唔多所有酒店嘅酒吧裡面都有女,中國、俄羅斯、賓賓,就連中東本地嘅都有,一般中東嘅女好少,有就一定大把人圍住,年紀由25-50歲都有,過陣時500AED就可以過夜(中國女女),中意嘅可以包佢一個禮拜都係2500AED左右,100AED:213港幣,佢地可以帶你遊整個阿聯酉,但一切已經成為過去,今時今日搵條女一Q都要500-1000AED(視乎晚上8/9點或接近凌晨),過夜一定要1000AED以上,不過杜拜係個旅遊地方,當地有唔少正宗中國餐館好似瀟湘館都有兩間,就連中國人嘅手機店都唔少,鞋城/中國卡拉OK和中國超市,因為咁多年已經有很多中國人去做果邊,但要注意6月底至8月底這段時間,真係非一般熱,仲有一點係酒只能係酒店裡面有得賣,不過有d中國餐館都會用茶壺黎賣酒,一般去當地旅遊需要得到咩資料,就去搵件中國餐館啦,佢地都可以答到你,甚至我上一次去餐館食嘢,佢地比左個微信號,加左之後我就參加了去沙漠玩沙灘車,感覺都幾好。

阿布達比

我去過兩次,加上兩次嘅時間相差很遠,幾年前我去嘅時候,上左間叫49ers,顧名思義係49樓,係間扒房,但有live band,裡面就好多中國嘅女女,不過年紀都有25歲以上,當然都有40歲以上嘅,打扮得好似OL咁,不過都係出黎做嘅,佢地有d有正職,我識個係做Sales,後黎佢話我知道打開微信裡面有好多中國人,不過唔係每個都出黎做,不過要過夜1000AED冇走雞,我上次接近凌晨食散餐都收左600AED,阿佈達比同杜拜都一樣有好多中國人,佢地唔少係黎商場賣嘢,但後黎都出黎搵外快,中東地方有唔少公司係中國人開,所以請左中國人黎做,講返我十幾年前黎嘅時候,去左間Kebab店食烤肉,當年後生唔怕面懵懵問個老闆知唔知邊度有女,點知佢唔只話我知,重車埋我去,係一間私竇,裡面都係俄羅斯妹,所以我到今日為止都覺得有唔少私竇存在嘅,只係你搵唔搵到啫。

再入去係卡塔爾,我就去過多哈(Doha),2022年世界杯足球主辦國。

卡塔爾-多哈

都係幾年前我係朋友帶嘅情況下去左間酒吧,但係要做會員先可以入,裡面就多女啦,我晚上大約9點到,裡面有成40條女,中國嘅佔一半,其他都係亞洲女,我估計賓賓或泰妹,我離遠睇都幾白唔錯,不過佢行埋黎就覺得有d老啦,應該有30以上,因為北方女仔皮膚好比較難知道確實年齡,我當日和老外一齊,所以我朋友都一直問我她們的年紀,講真係中東嘅地方,就唔可以好似係香港咁咁多選擇,有件睇落比較後生嘅女都唔錯啦,除非你打算食自己啫。

最後講埋巴林,Manama(麥納麥)係巴林最大的城市,因為有個美軍基地,所以特別多美國人或英國人,就連基地外面都有條中國人稱之為的美國街,一條很短的美國街,就已經有超過30間快餐店、美式餐廳、披薩店和日本餐館,還有中國人的按摩店,中國人係巴林有個圈子,時常聚埋一齊食當地人嘅水煙槍,唔同國籍嘅女都會聚係唔同嘅地方或酒店搵食,但係當地嘅紙水唔底,過夜要成100BHD,1BHD: 20HKD,即係過夜要成2000港幣,有d後生靚嘅要100BHD以上,而且當地酒店亦唔平,我住過間叫The K酒店都要成百美金,加埋肉金都唔少嘢,不過後黎我搵到d公寓,20BHD一日,重可以住嘢食,就係Juffair區(美軍基地附近),外面有大大個招牌,連續4/5咁上下嘅公寓。
當地亦有正宗嘅中國菜叫北京飯店,當然日本韓國等餐館都有,據我所知,中國有間中央空調公司係巴林,所以有唔少中國人因為這間公司的原因越來越多,我也用微信認識左一個河南嘅女仔,都做左我幾日女友架。

打左咁多字,咁上下啦,我下次再補些圖落黎,咁睇落冇咁齋呀,哈哈哈。

師兄們覺得有咩不足請勿見怪。

回復 terry70 ##1 的帖子

內容豐富,真實參考性高,多謝CHING分享!
回覆 讚好 不讚 使用道具

大開眼界!多謝ching!

多謝師兄精彩分享!

Middle East ~~~ So Cool

中東資料唔多,多謝介紹。

杜拜塔

杜拜塔

杜拜塔

杜拜塔

杜拜的巴士站有冷氣,咁就知道有幾熱啦。

杜拜的巴士站有冷氣,咁就知道有幾熱啦。

從約旦-Aqaba開車到死海。

從約旦-Aqaba開車到死海。

死海浮力。

死海浮力。

約旦~古城佩特拉

約旦~古城佩特拉

驢仔騎過冇搞過。

驢仔騎過冇搞過。

卡塔爾~多哈

卡塔爾~多哈

卡塔爾~伊斯蘭藝術博物館,貝聿銘嘅傑作。

卡塔爾~伊斯蘭藝術博物館,貝聿銘嘅傑作。

阿布達比~清真寺

阿布達比~清真寺

阿布達比~Marina Eye

阿布達比~Marina Eye

巴林~可以從這裡坐船去外島,帶埋條女去住玩到幾爽。

巴林~可以從這裡坐船去外島,帶埋條女去住玩到幾爽。

巴林外島上。

巴林外島上。

巴林美國街(美軍軍營外)

巴林美國街(美軍軍營外)

巴林最好嘅中國餐館,裡面連卡拉OK房都有。

巴林最好嘅中國餐館,裡面連卡拉OK房都有。

英軍。(張相有178年啦,睇我腰間部手機就知道,摩托羅拉。

英軍。(張相有178年啦,睇我腰間部手機就知道,摩托羅拉。

點擊圖片有備註。

謝謝師兄報告!

very nice detailed report brother!

增廣見聞

多謝師兄精彩分享

多謝分享

多謝艱得的中東分享

要推精华先得  呕心沥血制作

多謝分享, 照睇中東真係無咩好玩, 而且去咁遠都係食返中國妹...

derekc 發表於 2019-4-2 15:58
CHING有無多D食外國菜經歷?

有,不過唔係中東,我有發個帖係歐洲版。

内容丰富,多谢分享~

走到咁遠都係食番老中我覺得好冇意思,仲要係中女或以上,我寧願搵五姑娘好過。多謝報告,咁多字真係辛苦哂。