[新聞時事] 消息指陳同佳下月23日獲釋

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

【Now新聞台】涉嫌在台灣殺害女友的陳同佳因洗黑錢罪在香港入獄,消息指他下月23日獲釋。

陳同佳因為四項洗黑錢罪早前被判囚29個月,現於壁屋懲教所服刑,由於判刑前他已還柙一年多,消息指他即將完成刑期,下月23日獲釋。

律政司曾在庭上透露,陳同佳在警誡下承認在台灣殺害女友潘曉穎,在當地棄屍後返港。由於案發地點在台灣,香港法院無權處理有關殺人案,觸發政府提出修訂逃犯條例,引發超過三個月的大規模示威。

唔係掛,咁快放得!
冷血 殺人者
呢條友改變歷史,吹咩!
台灣話關人旦治

香港人殺香港人你自己搞
佢係香港一日你都郁佢唔到
佢係香港係無殺人
佢情況同好多大陸有錢罪犯一樣 大搖大擺係街行 吹佢唔脹
街哥應該封做烈士

有好多硬膠仔為左佢命刀5要
出册記得要第一時間多謝特首拒絕交你比台灣
獲釋. 係官之決定

佢放人, 你放狗咬佢咩....

比著依然係英國佬年代, 老早一句不受歡迎
交咗人去台灣啦....

一向都系用單次引渡,送中只是借條仆街過橋,不用陳同佳都會借 陳仆街 個名(而犯的可能是在便利店偷咗一盒condom)。
jackyjay 發表於 2019-10-3 16:40
一向都系用單次引渡,送中只是借條仆街過橋,不用陳同佳都會借 陳仆街 個名(而犯的可能是在便利店偷咗一盒condom)。

無計
全柒依件,,,,,都比北京搵到黎做呀一(明明係二三班)
而今日依位呀一有幸上位
幾無能都一定唔會走
香港仆街..... 緊嫁啦...
佢都唔識做, 又佔住個位....
即又係有即係無
獲釋之後 會否有白衣人招呼佢?
回復 littletrumpet ##11 的帖子

? ? 唔明? 咁係咪代表佢係黃絲果邊D人??

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 23:18