[相機 / 配件推介] Sony a900 DSLR (Full Frame)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

Sony a900有2400萬像素的數碼單鏡反光相機(Full Frame).
會在10月推出, 大約$20,000港元.
原帖由 dyfkiz 於 2008-9-9 01:31 發表

登錄/註冊後可看大圖

Sony a900有2400萬像素的數碼單鏡反光相機(Full Frame).
會在10月推出, 大約$20,000港元.

有無咁平
SONY不惜工本都要打入個市場
反觀CANON到而家都無乜表現
原帖由 周百通 於 2008-9-9 21:06 發表

所以我用左十幾年Canon都轉Sony
If Sony logo change to Minota, then it will be much better.
美金$3000度喎
原帖由 我係家鄉雞 於 2008-9-10 17:58 發表
美金$3000度喎

24000蚊...........................太貴
原帖由 lung. 於 2008-9-10 19:29 發表

24000蚊...........................太貴

On paper, head and shoulders above Canon 5d for functions and quality.
It would be interesting to see when (and if) the 5d mk 2 comes out.
sounds good
原帖由 我係家鄉雞 於 2008-9-10 19:50 發表

On paper, head and shoulders above Canon 5d for functions and quality.
It would be interesting to see when (and if) the 5d mk 2 comes out.

Canon 5D MK2.............................我已經放棄等呢部機
原帖由 周百通 於 2008-9-9 21:06 發表

點止呀, 而家連SAMSUNG 都加入戰圈
原帖由 lung. 於 2008-9-10 19:29 發表

有$$人玩意...
原帖由 h2o2 於 2008-9-20 17:14 發表

有$$人玩意...

所以我買a350算啦
原帖由 lung. 於 2008-9-11 00:10 發表

Canon 5D MK2.............................我已經放棄等呢部機

5D MK2 出左啦
不過都幾陰毒, 輕輕平過a900兩千幾蚊
但係鏡頭選擇多你幾倍, sony都幾頭痕
原帖由 周百通 於 2008-9-20 23:24 發表

5D MK2 出左啦
不過都幾陰毒, 輕輕平過a900兩千幾蚊
但係鏡頭選擇多你幾倍, sony都幾頭痕

但係幾耐之前話會出5D MK2
你可以係話網上d友自己吹風,但廠唔放料邊會有咁準

佢當然毒啦,一放風會出5D MK2 ,5D就即刻劈價

無錯Canon係多鏡選擇,但可以用係5D既鏡價錢相對又高,仲有就係要買兩支先夠我用

無錯Sony既鏡係少選擇,但佢可以用番以前萬能達既鏡頭

但最重要係要知道自己想要d乜野,我就搵到一支非常啱我既鏡,可以做到一鏡走天涯
所以我以前用開Canon都轉Sony
唔賭唔知時運到
唔嫖唔知身體好
Sony Minota
聽講Canon & Nikon 都係用佢既cmos

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 05:10