[搵囡心得] 回憶同女大學生到越中旅行。

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

剛從越南返黎,好捨唔得。
這次去了富國島+頭頓+西貢。揾女報告如下:
http://141hongkong.com/thread-2243968-1-1.html
好多人話胡志明不如曼谷好玩(食住),其實我唔認同。
因爲我通常住小日本一帶,步行到vincomm, 附近好多日本人開既餐廳。
---------------------
在機上無聊,欣賞過去一些照片。同大家分享2年前既一次旅行。
我2017年6月到日式karaoke 認識佢,跟著一直保持聯絡。2017年10月我再到越南同佢一起旅行。
因爲佢唔識日文,所以好少客人,經常fb 我聊天。我邀請佢陪我去旅行,佢答應,但係佢話明唔得做愛。
佢第一次搭飛機。

Danang我黎啦,下機后同一對歐洲情侶共車搭grab 到會安。

會安夜晚既氣氛好好。

路邊食豆花,其實我唔太鍾意路邊食物,唔衛生。

會安酒店好平,雖然唔係國際品牌,素質非常好。

比起麗江同大理古鎮,我認爲會安更好,唔太商業化,人潮比前者少多。

酒店提供免費單車。

租了摩多車,佢載我到會安外圍。

越南大陸海灘完全被漁業或挖沙活動破壞。

到danang 住一晚,類似vung tau既濱海城市。本人覺得可以唔到danang,好冷清。vung tau比較適合。

搭grab 到 bana hill, 記得同司機book 回程。

搭纜車上山。一直落雨,只能在室内。

室内樂園,幾乎都是電動游戲機同游戲。無聊。。。

霧水好大好冷。

山上唯一既酒店,建議帶女過一夜。
---------------------------------------------
總結:
可以skip danang, 建議響會安過2夜,bana hill 一晚。

多謝師兄分享
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝分享。頭頓同峴港系完全唔同玩法。頭頓離西貢近唔到二小時車,一週未就人山人海。但海灘沙不白,水不籃。對海灘無乜要求可以一行。

峴港是越南第三大城市,在中越就一定要坐機,海灘比頭頓靚系咁冼講,因海岸線長,所以遊客比較分散所以感覺上也冷清,加上十月份天氣有點涼,人亦少左。峴港景點多,徐了海灘之外,有茶山半島,龍橋,巴拿山 (舊年多左個佛手) 五行山,美山聖地等。會安及順化亦在 Day trip 範圍之內。

多謝師兄分享

女大學生,bobo脆

回復 bkkgal ##1 的帖子

謝謝分享

我只係相比頭頓同峴港市中心。如果包括峴港周邊,確實峴港比頭頓更多旅游景點。
我有地想到老街去揾女陪游,有冇興趣?
但係擔心老街太近大陸,太多中國客,女女心理素質差。
南丁,塗山多數只能店内打炮,不到酒店,又唔識英文,又土氣,難溝通。
所以我一直都在南越揾女再帶到其他地方玩樂,要揾到合心意能一同游玩既女也需要時間。
我15-7年前經常到泰國揾女Long time, 如有默契就到海島玩。可惜泰國肉金宜家太貴,女女越黎現實,假波太多,皮膚不如越南。所以轉黎越南,期望揾返當年響泰國既美好回憶。

bkkgal 發表於 2019-10-27 17:50
http://141hongkong.com/thread-224 ...

讚賞師兄,這裡很多KTV 報告,但越南柏拉圖式戀愛報告真的好像很少或未見過,抵讚!蚬港我去過三、四次,的確不是很好玩,有點悶……

小弟十二月可能"重返越南",我偏好玩沉船,但柏拉圖式沉船可能玩唔起,真的怕沒時間晚晚同條女messenger ,試過有條女要我晚晚video chat 3個月,現在有時發夢都驚醒……最後師兄真的只浪漫没開波?

只浪漫没開波,你给女友的友情資助大约幾銀一天?

如我要浪漫又要開波,日式酒吧有機會嗎,哈哈?

AaronLeeA 發表於 2019-10-28 02:56
讚賞師兄,這裡很多KTV 報告,但越南柏拉圖式戀愛報告真的好像很少或未見過,抵讚!蚬港我去過三、四次, ...

冇開炮,我試左游說佢,佢拒絕,只能撫摸(第二晚先比)。我只出資機票酒店餐飲交通,冇陪游費, 因爲佢一早話明唔做愛。
每家酒吧(日式/西人)都可以約炮,只係價格問題同服務態度。
如果要浪漫又可以開炮,確實需要時間培養,或你地係前世夫妻(一見鍾情)。

http://141hongkong.com/thread-224 ...

如果个女仔对你有好感,开波係迟早嘅事。

謝謝師兄分享

看起來是個好年輕的妹子呢

多谢分享

多謝C兄分享

Nice sharing! Thanks!

多謝師兄分享

回復 bkkgal ##1 的帖子

有冇後繼呀 C  Hing

bkkgal 發表於 2019-10-28 03:32
冇開炮,我試左游說佢,佢拒絕,只能撫摸(第二晚先比)。我只出資機票酒店餐飲交通,冇陪游費, 因爲佢一 ...

謝謝,希望師兄下次跟她成功開炮!

多謝師兄分享

嫩到一個不行

好羨慕