[搵囡心得] Brix & Ipanema 比較

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

早兩日新鮮滾熱辣去左新加坡玩

除左芽籠外(遲少少出文)就係去左呢兩間玩,以下係我既少少經歷+感想,希望對各位師兄未來去星州夜蒲有用!

先講Brix,呢間係聚多師兄們公認係新加坡最多高質囡囡搵食既酒店,收費就sgd35 with 1 drink,當晚係超級無敵地爆場!男女比例係6:4左右,我當日等我杯first drink都等左3-4個字現場所見囡囡整體既質素平質係高既,而且幾乎咩人種都有,白人,黑人,南美,中國,東南亞都有,普遍都有返甘上下高度有model feel,anyway真係索到令我有種"非小不可"慾望既囡囡成場只得1~2個(都係東歐既),可惜當晚已經比幾件鬼mark到實,無緣小呢種女神級既囡囡
呢間野既囡囡收費普遍都好硬,問親都開價500 for st / 800 for lt,而且我問親既都無議價既空間,試過offer $400 for st囡囡即刻話byebye(我樣既問題?)氣氛方面我見d鬼佬玩到好high,成班友係甘渣囡囡波又跳哂貼身舞甘(就係我話好索哥個女神),感覺呢間野對新手/獨行俠黎講唔太user friendly,因為囡囡多數35成群咁活動,如果一班佬齊齊去yo囡應該可以玩得放好多

由於當日我都係搵唔到價錢岩(我budget only $400st)+囡囡比唔到gfable既感覺我(對話內容太明買明賣),所以果斷放棄轉場去ipanema.

題外話:由brix行去ipanema雖然地圖題示好近,但最近條路要步行上天橋加上星洲濕熱既天氣,我行左陣已經成個背脊濕哂

到左orchand tower樓下,有大量囡囡係到極主動地搵客?(乜新加坡做企街可以咁張揚?)多數疑似大陸走地雞質素麻麻,果斷直接上1樓搵ipanema.
入場費最場係14.5sgd with a bottle of tiger beer,有左stamp當晚可以無限次進出(呢樣係極之重要 ),個人觀感場內氣氛比brix有過之而無不及,同brix一樣都相當爆場,除現場有live band外仲有pole dance帶動氣氛,bar台員工都好足夠,我好快就好順利地拎到我枝tiger beer慢慢yo囡囡
客觀咁講,呢個場既囡囡平均質素係比brix低,如果用馬黎形容,我會講brix集中左大量二班頭/一班尾既馬,有少量頂班馬可以跑一級賽,而brix就大約50%三班馬,35%左右4班,15%係二班馬咁,呢樣亦都係ipanema好玩既地方,你需要不斷咁觀察去搵出其中既15%好馬
囡囡絕大部分係viet,亦有chinese,indonesian,thai......鬼妹好似唔覺有.
大部分開價200~300sgd for st 不等, depands on demand that night...
其中當晚我就搵到我心目中既"好馬",其實係佢之前我都已經搵到幾匹唔錯既,可惜交流後比唔到我想要既gf feel我。。。多數一開口唔夠三句就問"you want to go out with me?"一聽到呢種明買明賣既對話就立即無feel....當晚有一個唯一既viet眼鏡娘自己坐埋一邊唔出聲,個打扮好密實咩都無露,個樣超純,我就埋去yo佢啦,問佢點解著到咁同埋做咩自己坐係角落位咁隱蔽,佢就答我話唔想做到咁cheap降低自己value,我心諗:嘩呢條女識玩會打心理戰,但當晚佢係我yo既第一條囡囡,我其實覺得佢好ok,但想行多個圈睇定d先決定,可惜我行個圈回過神來,呢位有the girl next door feel既囡囡已經不知所縱了(99%比其他人lt左,因為之後成晚都唔見佢),事後諗返都有少少後悔,因為呢type女仔係brix應該更難搵到...

之後我又相馬相到另一位viet girl,當晚yo佢時其實幾好笑,因為我開頭問佢邊到黎,佢答我係香港人 ,哥下我當堂呆一呆,因為明知係假都無預計到佢會比呢個答案我,之後我同佢講,其實我先係香港人啵你咪老點我,佢先笑笑口咁話自己講笑,就係咁我地好順利地打開左話題而非only business deal.
坦白講,成個場黎講佢外表並不是我心目top1,但呢隻馬笑起上黎得好甜而且好識傾計,而且開價都合理$250 st ,但我哥時唔知點解又心大心細,於是就同佢講:i really like you and I want you to stay with me tonight, I promise that I will take u out at 3 pm.佢顯得有少少失望,佢就話:you still looking for other girls right? 我當時再次呆一呆老實答:yes, I will come back for you even I have another girl I promise 佢聽到之後就話:i might go out with other guys, you might never see me again. 我聽到其實都有少少心軟但都咁答佢:i still waiting for you no matter what.a promise is a promise.

anyway,我之後因為某d原因不斷來回自己酒店&ipanema幾次,因為我想睇下夜少少brix既囡囡轉場黎ipanema睇下會唔會有更好既option

係來回ipanema幾次我發現哥個囡囡真係同眼鏡娘一樣消失左

最後3點鐘前我仍然搵唔到一個比佢更有gf feel既囡囡比我,咁我就真係好on居咁係ipanema門口睇下佢會唔會出現,等左10分鐘到,奇蹟既一刻出現了,佢真係返左黎,而且一眼就認得係我(其實呢樣都真係唔易,佢地一晚會遇咁多人)有時我yo過囡囡轉過頭後再yo點知佢話又係你?都幾尷尬下

佢一見到我已經即刻過黎攬住我話估唔到我真係仲係到等佢,我就話我都估唔到你會今晚返黎,於事我地哥一刻即刻有火花撻著左,係個場門口位dfk左

順利帶佢返酒店,佢勁開心因為佢好鐘意我間酒店既沖涼位有超大落地玻璃,我特登問佢可唔可以唔close簾特登比人睇,點知出奇地佢話佢都鐘意咁,所以沖涼+含係外邊睇都係一覽無遺(希望無人錄影流出

不得不承認佢真係好識含+好鐘意含,feel到佢好想用口黎令我感覺舒服,而且節奏拿捏得好好,有好幾個moment差d爆但都比佢slow down左. top 3 best blow job ever i must say...
床上佢騎功好好,但耐力不足,最後男上一邊dfk一邊狂插下射左,全程感覺真係好好,因為真係似同自己條女做咁
完事後我直接問佢,我想你留低今晚陪我訓得唔得(哥陣大概4點3到),佢諗左陣就係ok, because i realy like you
之後就攪住佢訓到第朝直到酒店打電話比我morning call我趕飛機  250sgd for whole night !
如此g運,真心難求呢個年代

最後總結一下,如果師兄一心想搵最索最正既囡囡,brix或者係你既first choice,哥邊既囡囡真心質素高一班
但係性價比黎講,建議可以試下ipanema,因為我自己角度,如果太明買明賣既話,呢個價錢咁我不如去泰國/越南甚至歐洲直接搵當地agent安排頂級既hg,分分鐘仲有錢找
brix / ipanema既玩法我覺得係要有少少"溝"既成份係裡面先至好玩,再者,有"溝"既成份的話,大家配合起上黎會玩得爽好多

希望小弟既經驗對各位去新加坡夜探有更多既了解和幫助,祝各位happy hunting

gfable viet girl i met

gfable viet girl i met

hotel

hotel

inside ipanema

inside ipanema
等待師兄下半部報告
回覆 讚好 不讚 使用道具

师兄成功带女女回酒店,$250 整晚厉害厉害!

thx for sharing

謝謝分享

回復 yinlineage ##1 的帖子

Which hotel is that?
Is that the picture of the girl you took?

Yotel Orchard rd, located between Brix & Orchard tower. Price is quite reasonable at around 200 SGD, the rooms are very small but clean. I like the bed that is so futuristic with up n down button something can play with.

Yes, the picture from her personal social network profile.

咦? 去完返黎喇喎

回復 yinlineage ##7 的帖子

Last time I paid US$250 at Intercontinental.  I stayed at the 1300 sqft suite.

Reply yinlineage ##1 Add Thread

very nice! $250 whole night is good deal

回復 hangten ##9 的帖子

Which intercontinental? When?

謝謝分享

多謝分享 下個月去 thanks for the update!!

taisin86 發表於 2019-11-20 20:17
回復 hangten ##9 的帖子

Which intercontinental? When?

The one at Middle Road.  Just a few years ago

多謝分享

越妹出口到新加坡後,比原產地價格翻了一倍不止

YOTEL 我住過, locatoin 係正, 不過個房真係細

如此看來,論顏值還是要上BRIX

一個人下星期去...打算先去BRIX

早兩日去完brix, 企咗成晚得2-3個睇得上眼,睇得上眼果班企埋一齊應該係同學嚟
行埋去問左一個,啱傾就帶走左500 ST
過程好麻麻, 又環吹,最後草草了事