[賽後報告] 2020 第一擊 - 再戰圖山

開荒牛既精神
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝師兄分享

你住169?

Thanks ching report  jeng

回復 manmannew ##1 的帖子

多謝師兄長盡嘅報告!

多謝分享。

謝謝樓主探險報告, 這樣圖山可以喺個list刪掉了。

食到这样还真的宁愿不要,真是贴钱买难受

首先多謝多位師兄comment, 冇錯, 呢個都算係sad trip!! 不過講真出嚟玩, 有時遇到好的, 有時遇到差的,  這反而令每一個旅程更加精彩!!

巴士站下車, 往花街方向, 右手邊第一間.

不過公平啲講,  其實間間收費, 房間環境, 小圈子文化, 都差唔多.

圖文並茂,加分支持。

今次塗山trip, 有幸識咗兩位師兄, 一個是台灣人, 一個是日本人, 住花街口其他旅館. 其實都幾搞笑, 自己住嗰間人冇人睬我,  反而自己行下行下就識到其他單兵!

台灣師兄 -
他住的另外一間旅館,  小圈子情況也十分嚴重, 旅店的馬仔用電單車帶妹子回來, 會先給相熟的師兄選擇.   如果其他人唔啱, 先至問我嗰個台灣朋友.   講真, 其他師兄唔啱,條女都唔會好得去邊! 馬仔會盡量迫台灣師兄食,  過了兩三個都唔啱,  啲馬仔會黑臉!!  所以台灣師兄覺得揀女有壓力, 感覺唔多好, 亦食唔到乜嘢好嘢!

日本師兄 -
他應該是差唔多50尾60歲, 滿頭白髮, 退咗休,成日自己單兵遊泰國, 越南, 印尼,  寮國...  輪住去, 主要玩平閪!

同佢傾開, 呢幾年好少日本人出國外玩, 因為經濟唔好 "no money", 所以好多國家嘅日本區/日本街,  以前只做日本人生意, 而家主力都係做其他外國人。

日本師兄同我講, 响呢度體驗都麻麻, 應該唔會再嚟, 寧願探索其他地方!

Appreciate Ching detail treport for my furture no go

仲打算8月同朋友去塗山 ..但D房咁差.. 真係要考慮轉場

manmannew 發表於 2020-1-15 10:09
巴士站下車, 往花街方向, 右手邊第一間.

不過公平啲講,  其實間間收費, 房間環境, 小圈子文化, 都差唔多.

即係住169。
上年我有半年時間個個月响果度,
果間有好多大陸人一齊住,
你跟到佢地玩,你就係果度就係神,
跟唔到,睇自己手神既就係撞彩。

當時我同佢地頗熟,打聽下邊d女好玩,
佢地真係乜都知。
我去親都唔洗海選,問佢地號碼同名,
基本上無中伏。

你住間房算好好,有窗有雙床有雪櫃,
佢成日炮房酒店得兩間房有雪櫃。

謝謝分享

190250 發表於 2020-1-15 15:04
即係住169。
上年我有半年時間個個月响果度,
果間有好多大陸人一齊住,

其實冇乜所謂,每個地方都有人啱玩,有人唔啱玩, 房間亦都有人接受到,有人接受唔到, 我最大嘅問題就係瞓唔到, 冇精神乜都假!

另外, 我大致上都清楚佢哋嘅文化, 我都係單兵去幾日, 又唔係長時間stay, 冇話特登去埋堆, 講真,屌閪啫 ,唔想搞咁多嘢!

C兄苦中作樂⋯⋯希望在明天

謝謝分享!!