[曼谷] 武汉肺炎泰国影响初现

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

现在街上带口罩的很多了,目前泰国也超过10例了,很多mm听说是大陆的都拒绝了。
711 family口罩统统脱销,建议大家最近还是谨慎来泰国哦。小弟身为大陆人,也不想给别人添麻烦,近几日打算宅酒店了。收枪了,开启度假模式了。bangkok,下次见,武汉加油。

唔止泰國,大部份国家都受影响。
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 HuangWooday ##1 的帖子

大家小心身體,出街帶口罩,常洗手,過左春天,疫情應該受到控制。

HuangWooday replied at 2020-1-29 16:54
现在街上带口罩的很多了,目前泰国也超过10例了,很多mm听说是大陆的都拒绝了。
711 family口罩统统脱销, ...

小心小心点

正常這些傳染病疫情,
正路都不出行,
去外地又怕水土不服,不適,
其次,去到泰國,又酒又浦得夜,又要超体力吊西,
比留港更危險。
中招,肺有白影,医返又冇以前差!
之前件客打完車輪,下一個又到你打,真系輪住中招!

今次的肺炎同03年的沙士一来影響哂全世界

我觉得起码要到6月份之后先回复正常

小心點不要被傳染

我諗爆咗武漢肺炎呢單嘢出嚟之後, 有排都冇得玩!!

第一, 啲囡囡對中國人,  不論你係武漢/台灣/香港,  都會有所避忌,  好大機會唔接。 講真, 如果我係武漢人去玩,  啲囡囡問我喺邊度嚟, 我都唔夠膽講話武漢啦!

第二,  唔好話啲囡囡, 我出嚟玩都驚, 唔知佢先前有冇接過武漢嘅客人,  潛伏期又冇乜病徵, 奶左嘢都唔知咩事!!  其實風險好高, 只要其中一個客人中咗, 基本上傳染嘅機會率係百分百!!

性病你都可以話帶套減低風險, 武漢肺炎,  你一同佢接觸, 基本上都中硬!!

衷心希望疫症快點受控, 所有嘢回復正常!!

回復 manmannew ##9 的帖子

希望個病快d完,睇下3月有冇機可以出發。

話說泰銖呢個月跌左好多,消費可以平番d。

冇咁誇張,我今日係七仔買口罩都有,換錢有3.96,不過啲女就好多唔做大陸人生意,香港人可以多啲選擇

黑人898 發表於 2020-1-30 02:10
冇咁誇張,我今日係七仔買口罩都有,換錢有3.96,不過啲女就好多唔做大陸人生意,香港人可以多啲選擇

驚大陸同香港都比女當CHINESE, 吾接

希望盡快回復正常!

I no worry because I am an expert in transmittable viral disease.  
Last December, I got the flu from a Jakarta syt and then I was sick for 8 days in Johor Bahru.   
I will be in Thailand for the whole month of March to pick up bargains.  
Wait for my usually low budget reports.  

7-11無口罩啫,咁全部藥房都無貨嗎?

師兄夜場多不多內地師兄? 假期完了應漸漸回国吧?

回復 free2go ##15 的帖子

我问几间711 family都没,药店有少少

回復 Mark仔 ##16 的帖子

没去夜店哦,这两天春节结束应该大部分都返程了

回復 manmannew ##9 的帖子

对哦,接触传播更猛,其实不是密闭空间,口罩的作用其实不大

師兄都要小心呀