[精兵召集] 疫情集中討論帖 (二)

係疫情下,泰國政府對入境旅行嘅要求指引,非常混亂~~

泰國政府對疫情嘅決策非常之混亂!係非常唔清晰嘅清況下,一時話旅客入境要隔離14日,一時又話只針對泰國國民回國要自行隔離14日,唔會對入境旅客隔離14日,一時又話唔對入境旅客強制隔離14日,只建議旅客留在家中,需要每日匯報健康情況...
對所有去泰國旅行啲人做成混亂,有啲航空公司係未收到確實消息下,對所有乘客透露入境泰國後需要隔離14日,情況非常混亂...
希望泰國政府係呢幾日對針對入境旅客有非常清晰嘅指引...

係咁嘅情況下,各位師兄認為泰國政府會唔會真係實施對入境旅客強制隔離14日?
但聽聞有D按摩鋪開始唔接亞洲人生意?
今日check in thai airway cathy地勤都話要隔離 嚇到好多人唔敢上機 點知佢地9up
回復 comeonjames ##1 的帖子

係,有人去到泰國冇話要隔離14日,有啲人只係填健康申報表同量體溫就可以
如果泰國大爆發, Seagate, WD撤離, 咁就好玩
kgh123 發表於 2020-3-7 00:51
但聽聞有D按摩鋪開始唔接亞洲人生意?

無遇過
可能有人亂噏
comeonjames 發表於 2020-3-7 00:58
係呀 果個咪填完交完申報表吸既印
黑色啫 唔係黑豬 證明你交咗表 無發燒啫

黑豬印同白兔仔印
以前小學老師會檢查清唔清潔
兩個部門打緊交
大家都唔想咩鑊
hangten 發表於 2020-3-7 03:51
如果泰國大爆發, Seagate, WD撤離, 咁就好玩

可以搬去邊?
依家傳緊星期一真係要隔離

航班都開始取消

Malaysia/Mexico
Really don't know which notice is officially
lads 發表於 2020-3-7 07:37
依家傳緊星期一真係要隔離

航班都開始取消

旅行社已經講咗,所有月底前的團都會出發,唔好成日話傳,好不負責任
根據上網D人親身入境同埋新聞講 係唔使隔離 (直至今日)
jimmy_fat 發表於 2020-3-7 14:01
根據上網D人親身入境同埋新聞講 係唔使隔離 (直至今日)

泰國政府d行政手法,話唔定(不是事實)今晚午夜12時入境全部要14日隔離,又或者14日隔離遲遲和永遠都唔執行.
淨係睇吓早排話管制口罩出境成件事,你就估到佢地d行政手法.
都唔知須唔須要隔離?
ii882000 發表於 2020-3-7 14:41
都唔知須唔須要隔離?

我個人認為不好太樂觀.
19 號既航班已經取消了 , 無得去喇 !
如果要實行隔離,泰國經濟一定會扑街,所以除非真係頂唔順,否則好難實行。不過如果你見到正式實行,咁就千祈唔好有僥倖心理,因為一定好大獲啦。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 01:04