[精兵召集] 疫情集中討論帖 (二)

rwu211 發表於 2020-3-7 15:14
如果要實行隔離,泰國經濟一定會扑街,所以除非真係頂唔順,否則好難實行。不過如果你見到正式實行,咁就千祈唔好有僥倖心理,因為一定好大獲啦。

認同師兄看法.
thai_9989 發表於 2020-3-7 15:21
是什麼航空公司?

阿聯油
現在在pty, 聽熟囡囡講話soi6 有女中招, 條女在walking做, 唔知有冇中傷行為, , walking  冇野, 女多客少, 建議pinup,  palace 呢D密集場少去好D, 6街有女女唔太願坐中國同香港人, 大部分都ok, 我次次都話自己冇看過黎架, 大陸真係好撚出名, 另外Corona 特別貴, 想飲番兩支應下節添成200B一枝
回復 ximo ##43 的帖子

曼谷pty 都冇試過, 不過老實真係有囡囡西面既
Mark仔 發表於 2020-3-7 16:44
現在在pty, 聽熟囡囡講話soi6 有女中招, 條女在walking做, 唔知有冇中傷行為, , walking  冇野, 女多 ...

泰國政府最近有公開澄清,6街懷疑中招果條囡唔係肺炎。不過6街依家啲囡嘅態度係差左好多。我諗過一陣鬼佬都會飛泰國避難,我驚泰國可能會增加輸入病例。
回復 thai_9989 ##15 的帖子

同意
如非必要, 都係去少D吧.

條女同你車都唔知車唔車好
sosofuxk 發表於 2020-3-7 19:07
如非必要, 都係去少D吧.

條女同你車都唔知車唔車好

就算唔車,兩人咁近接觸.中招機會都
岩岩落地,同大家讲下先:
落机后立刻去排health control条队,唔好马上入境,就排到会量你体温,第一次唔达标,会叫到去旁边区等。记得身體比较热既人,就到时快d拨凉自己,除口罩等降温。当第2次量都唔合格,会直接叫到小屋里面坐,好似係等坐详细检查。

所以大家排health control记得要心平气和,唔係就温度过高。排完呢个,佢会係入境卡加个印,你先再排入境。我大概排左9个字health control,入境就5分钟,人唔多入境,个个都去检查体温先。

岩岩落地,同大家讲下先:
落机后立刻去排health control条队,唔好马上入境,就排到会量你体温,第一次唔达标,会叫到去旁边区等。记得身體比较热既人,就到时快d拨凉自己,除口罩等降温。当第2次量都唔合格,会直接叫到小屋里面坐,好似係等坐详细检查。

所以大家排health control记得要心平气和,唔係就温度过高。排完呢个,佢会係入境卡加个印,你先再排入境。我大概排左9个字health control,入境就5分钟,人唔多入境,个个都去检查体温先。
Mark仔 發表於 2020-3-7 16:44
現在在pty, 聽熟囡囡講話soi6 有女中招, 條女在walking做, 唔知有冇中傷行為, , walking  冇野, 女多 ...

Ching一齐玩??
好彩今次行程提前左。如果唔係就一定去唔成。
我上星期先去左幾日pty,完全唔覺d女女態度有變喎,不過真係靜左好多,無咩客。
今日最新消息,阿联酋停飛泰國至香港飛機,如用積分 些小分換機票平D或加左錢換的,轉唔到國泰D位,因為泰航都唔去泰國至香港航班,買唔到機票,我就是受害人,回程是3月11号,只有買很貴的國泰機票,慘,仍未買到.
我覺得旅客要隔離14日對佢地經濟會做成影響
對遊客應該不會隔離,因為落地簽才15天有效,隔離14天的話,直接不用去了

阿聯酋用A380,幾百人大機,停飛好正常,如果泰航停晒就係真,好似話個月深圳飛復航,到時睇下點
1314.ww 發表於 2020-3-7 21:34
今日最新消息,阿联酋停飛泰國至香港飛機,如用積分 些小分換機票平D或加左錢換的,轉唔到國泰D位,因為泰航都 ...

大把機位喎
泰航都正常
泰國政府既要抗疫,又唔敢趕大陸遊客,所以咪會搞到亂嗮籠囉!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 14:48