[新兵問路] 清萊d club 入場要check id, 香港人唔撚俾入

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

請問有冇人知清邁咩環境?
唔係掛,咁玩法真係連已到達當地的香港人都要趕走。
邊間咁玩法?
又少左個開心地方了
唔比入 一d都唔出奇
咁又唔怪得佢地,學D警察叔叔話齊要睇闊D,佢地唔係唔想比香港人入,只係唔想比D可能有病毒人入
回復 catag ##1 的帖子

Chiangmai 不用隔離
我剛到很多大陸人如入無人之境
也有一班是香港航班safe
呢幾日係清邁、清萊玩咗幾日,清萊很安全,冇乜遊客(主要以西方人為主〉,本地人有一半有帶口罩,店舖做生意肯定帶……有按摸店,但質數麻麻,酒吧有囡囡,但顧客以泰仔為主(識講泰文除外……
清邁人流冇以前甘多,少咗好多大陸人(有一半有帶口罩),本地人都有1半有帶,酒吧生意ok,囡囡質數冇曼谷甘高,都有3成可食用……
個人意見,除非你去市集呢啲人多地方外,其他時閒可以唔帶口罩,因為平日條街人流好少,找囡囡最好忍一忍手,生意冇以前甘好加上臨近泰國新年,囡囡要錢回家過年,會比平時貴啲……
回復 catag ##1 的帖子

xx通都話清邁有很多餐廳在門口有告示不歡迎強國人進入,報警後,警察話由经营場所有權决定

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 17:09