[精兵召集] 疫情集中討論帖 (四)

好多都仲要係easy money easy go, 都無話諗住留幾個命傍身,梗係叫晒救命啦
泰國報紙話 啲酒吧夜場開緊會 以後入去都要登記身份 大家仲夠唔夠膽去?
190250 發表於 2020-5-29 01:52
好多都仲要係easy money easy go, 都無話諗住留幾個命傍身,梗係叫晒救命啦

搵4000洗3000成日見
asprino 發表於 2020-5-29 09:32
泰國報紙話 啲酒吧夜場開緊會 以後入去都要登記身份 大家仲夠唔夠膽去?

咁做可能會平啲

做咩唔敢?單身獨狼,怕甚麼😂
190250 發表於 2020-5-29 14:46
做咩唔敢?單身獨狼,怕甚麼😂

香港就驚姐

冇話唔敢既,最緊要係開番之後價錢如何
回復 asprino ##215 的帖子

夠膽!夠晒安全
黑人898 發表於 2020-5-29 12:38
咁做可能會平啲

點解會平d?
kiddy 發表於 2020-5-24 23:29
回復 dragon8686 ##199 的帖子

有疫苗打完再上more safe na ching

1年之後

小左鋪隨時加價
190250 發表於 2020-5-29 01:52

突然間覺得 DEW 好醒又好好運氣, 急流勇退, 仲要疫症緼纕前就揾夠退下火線, 真係福星高照
fy9413 發表於 2020-5-29 23:22
突然間覺得 DEW 好醒又好好運氣, 急流勇退, 仲要疫症緼纕前就揾夠退下火線, 真係福星高照

佢都係時候收手啦,做私鐘搵得多過Momo

少咗舖又要登記名,如果有新舖競爭,一定係價錢吸引個客,啲女又想快啲多返錢落袋,減價係最實際,除非啲客個個急到瀨
我擔心反而會貴咗 咁多限制 唔收貴啲根本做唔住
回復 dddmmm ##223 的帖子

年底前就會有vaccine
kiddy 發表於 2020-5-30 14:07
回復 dddmmm ##223 的帖子

年底前就會有vaccine

Except god, nobody know when will have vaccine. May be this year or next yr, even maybe the year after next.
回復 ivancww ##1 的帖子

mRNA vaccine BNT162 program已經進入phase 1/2
1C729BB4-E16D-4BE9-B557-DC72AE0FB552.jpeg 02D857F0-1B03-46F4-A1FE-C51EC8A40C52.jpeg
kiddy 發表於 2020-5-31 15:00
回復 ivancww ##1 的帖子

mRNA vaccine BNT162 program已經進入phase 1/2

Hope so...

But didn't mean much until they complete all phase & no side effect. Not to mention politics; cost of vaccine when first launch and others facts....
回復 ivancww ##232 的帖子

台灣醫護人員今年第四季確定可以打到疫苗
台灣有2條線 一條是國光自主研發的疫苗 一條是美國授權台灣的疫苗
這次疫苗研發不同以往  clinical 1/2/3是可以concurrent trial 而非sequential
也就是說在做clinical phase 3 trial 時已經同時製造大量疫苗

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 08:24