[精兵召集] 疫情集中討論帖 (四)

Bad news again😭😭
飛得都要取消隔離先會去,唔係邊有咁多假,住酒店都住窮
ivancww 發表於 2020-4-27 20:52
There are less & less ppl get infected or die in HK; Macau & Thai, should be able to go on middle or ...

Think you are right, mid June....
近幾年都有去泰國行個圈,希望年尾可以走返轉芭堤雅啦T_T
看下半年会不会好点
好想去泰國!
我趁平買左8月頭機票,HK Express新機場早10點去,下午4點返,最靚時間連揀位$775
bangkok 發表於 2020-5-4 15:04
繼續冇得玩

http://www.udnbkk.com/article-298232-1.html

繼續等等等等等。
直接掟封email比泰航香港辦事處隔一陣有人打電話嚟幫手全額取消
快過官網度填嘢申請好多
bangkok 發表於 2020-5-4 15:04
繼續冇得玩

http://www.udnbkk.com/article-298232-1.html

五六月就預左搞唔掂,但估計七八月都微...寄望九月
等死人了,好烦。
回復 黑色絲襪 ##1 的帖子

請問師兄你封email點講?係咪已經退左錢俾你?
我上年12月份透過旅行社買4月份機票,3月中左右泰航取消左我機票,冇交代會點做,我一路打電話俾旅行跟進,但旅行社做唔到野,最後到飛前10日打去旅行社先話嘗試申請全額退款,但要等成4~6個月先收到錢,仲要未知係咪全額退款!
回復 bangkok ##85 的帖子

台球室都唔得, 都幾狠
milkcity 發表於 2020-5-5 04:31

直接email佢香港辦事處
用中文打都得
主旨寫退票
內容寫訂票編號比佢
同是但Up兩句客氣說話詢問詳情
隔一日就有人講廣東話打比你問你想點
佢就會幫你退返入信用卡度
我官網買佢全額退
milkcity 發表於 2020-5-5 04:31

咁我仲未收到錢喎
佢最後比退款email寫唔多於180日退落信用卡先
錢未到手但係總好過無人理無人覆

多謝師兄!我都試下,睇下有冇得快啲還錢!

180日姐係6個月,退錢都要咁耐,咩玩法!
milkcity 發表於 2020-5-6 02:58

180日姐係6個月,退錢都要咁耐,咩玩法!

所有公司都係收錢快退錢慢,我前後4張機票,2月中開始申請退票,前日終於退返晒入信用卡...

另外比多少少提醒師兄,

如果經第三方訂票,你直接去泰航話退錢基本上都唔會show你,

因為經第三方(包括旅行社、網上訂票網站等等)訂票所有退、改都要第三方去搞(任何情況都係架,就算旅行社執笠、打風停航等等)

另一位師兄係因為佢响泰航官網買先有泰航既人覆佢

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 16:45