[芭提雅] (朋友分享)泰國落閘前,他們坐上往泰國的挪亞方舟

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

而家街都唔想多出,梗莫講話去泰國搵囡。😔之前去唔到泰國都仲可以响論壇睇下包膠,而家就連睇包膠頂下癮都無...🥺連論壇都水靜河飛,小弟又百無聊賴,咁就寫下上個月,我的兩個戰友既經歷。😆

我的朋友是9/3-13/3在芭堤雅,本來有叫埋我,😞但我本身買左機票4月飛,又啱啱2月先去完,所以我就無join,而家諗起都後悔...😭

朋友L和朋友C 9/3中午機,到BKK就兩點幾,我已經比左Book車資料佢地,😉佢地當時仲係純粹填份申報表就可以入境,但聽講當日下午港航已經要醫生證明先可以登機了。😌

朋友C和朋友L在上年11月跟我去過芭堤雅,今次佢地自己出發,都係去搵返相好。😚

朋友C既囡囡聽講話本身返左鄉下,🙃但知道朋友C黎泰國,就買左機票返芭堤雅,所以朋友們在BKK機場係接埋囡囡一齊坐車既。😏

聽返朋友L講,果程車佢坐車頭無囡陪,而朋友C又同條囡响後座「依依泣泣」,其實好難受...🤣

到左芭堤雅,佢地係住唔同旅館既,朋友C就經濟少少,朋友L就住兩晚旅館兩晚別墅。🧐

到左埗,朋友L就Call返佢個囡囡。😋

好多細節我不大清楚,特別係房中之樂我就不多說了,佢地基本上就係帶住條囡响芭堤雅旅遊既玩法😎,就唔係純粹食屌訓。😜

佢地帶埋囡囡去玩森林飛索🧚🏻,去木廟(真理寺)🛕,去懸崖餐廳🍷果d咁。

同埋由於佢地住响北芭堤雅,好近Naklua Fish Market,所以都有成日去食海鮮🍤,不過其實都唔太平,兩男兩囡,成日都食四五千THB,當然以香港計就平啦,但响泰國我就覺得好貴...🤔

先講朋友L個囡囡,全程任玩任舞,聽教聽話,溝通良好👍,連响泳池度做活塞運動都無say no (佢住兩晚別墅就係為左解鎖水中雙人運動)。無計,朋友L有顏值,又青靚白淨👦🏼,又識溝女,之前仲特登買左條800HKD 既Pandora 💎寄去泰國比囡囡,囡囡直頭冧到話淨係收佢1000 THB barfine / per day,唔洗比其他錢。不過最後朋友L barfine以外都比左10000THB佢,同埋買左個2500THB既袋🎁比佢(5日4夜)。

朋友C同囡囡發生既事就比較曲折離奇...😅頭兩三日都無咩野,都係一齊食,一齊訓,一齊去旅行咁上下。🤨第三日下午囡囡話想去同佢响芭堤雅既朋友游水,又唔比朋友C跟埋去,咁朋友C咪放佢走囉🧐(返正未比錢),然後同朋友L以及佢既囡囡一齊出去行街買手信食飯咁😃,然後傍晚既時候朋友C條囡自己返酒店,但囡囡又無房卡,叫佢一齊出黎食飯又唔制,結果朋友C返到酒店既時候囡囡就黑晒面,開始鬧得唔愉快...😒

其實我都有教朋友C,包囡唔好講定包幾多日,玩到唔好玩就叫佢走嘛...😩不過唔好玩都算,過左第三晚,响第四日朝頭早,朋友C條囡話要走!😤

本來玩到無癮,條囡自己叫走係好事,但重點係,朋友C發現唔見左錢...😖唔見左大約17000THB,問囡囡,囡囡當然唔認😠,朋友C又無證據證明囡囡偷左錢,又唔敢發脾氣話要搜佢袋,亦唔想報警搞一大輪,結果都只能自認倒霉😭,最後另外比多5000THB囡囡比佢走。雖然唔敢百分百肯定係條囡偷,但朋友C話八成以上機會...☹️都係既,間房唔係朋友C就係囡囡,八成以上機會都算係保守左了...😵

其實我上年第一次帶佢地黎泰國果時已經有提佢地要擺錢落夾萬,最後佢無聽,我都無佢乎。🥴

朋友C好頹咁食完晏之後,就再搵另一個相好。😑本來朋友C今次泰國之旅就响佢兩個相好之間揀一個黎包佢5日4夜既,咁囡囡1號走左,就叫囡囡2號過黎。🤨囡囡2號就收返Soi 6標準價,點知最後囡囡2號都响同朋友C溫存左一個下午後,食完晚飯就搵籍口離一離開,然後一去無回頭...😵事緣係食飯果時囡囡2號响朋友L既囡囡口中得知佢地已經黎左第四日,所以就借口返Soi 6拎返少少野,然後message 朋友C話佢講大話,然後就失蹤...😥

只能說朋友C多災多難...最終朋友L的囡囡就讓她的朋友過來陪朋友C...同樣是Soi 6標準價😔

其實最尾果晚佢地想响朋友L別墅玩4P,仲响微信度搵,我真係想大把大把刮醒佢地,係咪未交夠學費...😤🤬😡
8A9CB975-0B64-4F90-B8FC-0E858D7CA915.jpeg 70C1E03B-29D4-49DE-9914-9BD95842476C.jpeg
回覆 讚好 不讚 使用道具

旅行在外,真系要小心注意财物

Thank you to note your late report about Pattaya.

去玩 真心小心d好 我之前都試過比囡囡拎走d錢

最後4P有無下文

回復 190250 ##1 的帖子

小心疫情過後這樣的戲碼會不斷上演

冇得去睇吓報告都好

期待後續
想知Soi 6標準價 是1日3千?

"其實我上年第一次帶佢地黎泰國果時已經有提佢地要擺錢落夾萬,最後佢無聽,我都無佢乎。"

出黎玩, 點都要睇緊財物, 你朋友C吸過教訓要識改

我主攻蛇美,好在过年前未搵到工,9-12月去了3次5/4,住Dream 蛇美走后门5分钟到,想约脚去pimp不成功,只有单拖去insanity disco, 搵🈚到食。

钱当然要放夹万啦!住3星的可以放前台的夹万。

crow7 發表於 2020-4-20 23:26
期待後續

请问 soi 6 是指那里

crow7 發表於 2020-4-20 23:26
期待後續

仲要比1250 BF

同埋無後續勒...多謝師兄支持

kiddy 發表於 2020-4-20 22:51

小心疫情過後這樣的戲碼會不斷上演

師兄有見地,等錢洗,真係會令囡囡大膽左

WONGFUNG123 發表於 2020-4-20 21:52
去玩 真心小心d好 我之前都試過比囡囡拎走d錢

我自從有次囡囡响我訓着時偷偷走左,我就次次都鎖夾萬

Qiuxin 發表於 2020-4-21 00:45
请问 soi 6 是指那里

响芭堤雅,唔响曼谷

好多人有異性就失理性,性格如此,醒吾番

多谢分享 等待开闸                                 

多謝分享!

真心佩服你俾人偷錢嗰個friend! 小心財物係出嚟玩嘅最基本一條戒條, 佢竟然冇做, 講得衰啲俾人偷錢都係自己攞嚟!

講真, 包條女幾日,尋找所謂"GF feel", 大佬呀, 人哋係雞嚟㗎, 貪錢就預咗!!! 唔好當佢正當人家, 係自己條女先得㗎!陪你幾日真係冧你? 貪你啲錢咋!! 偷唔偷錢只不過係程度同風險嘅問題。偷錢俾你發現你都唔會報警,風險唔算高, 啲錢唔擺夾萬俾人偷都冇得怨啦!!!