[精兵召集] 疫情集中討論帖 (六)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

咁樣算唔算戴左口罩😷
Reply 190250 ##263 Add Thread

嗚呀!
The CCSA has tentative plans to let in tourists under the travel bubble in August under villa or state quarantine if the virus situation shows improvement.

https://forum.thaivisa.com/topic ... pq0jCwHTUIyIQ0UE2qA

又彈出彈入,隔離定唔隔離
FUtonight 發表於 2020-6-24 16:51
The CCSA has tentative plans to let in tourists under the travel bubble in August under villa or sta ...

睇返大家post既新聞,泰國政府好肯定會7月放人入泰國,但至於隔離與否,或者點樣隔離,其實眾說紛紜。

細心分析,旅遊泡泡其實係兩個地區既旅遊協定,香港無記錯係下星期一29/6同泰國傾,
所以目前其實係無任何既細節
之前一直講咩商業人仕、到泰國醫療人仕、泰國定居權人仕等等,最新既消息係都要隔離14日,
返而旅遊泡泡下既短期旅客就可免隔離。

簡單總結,之前可能好多師兄都誤會左(包括小弟),
以為商業客同醫療客先優先可以透過旅遊泡泡去泰國,
又話咩高端客先去一d外島之類,
我諗其實泰國分左好多方面、好多方向去處理,
而我地,其實睇實29/6後既香港消息就得了。
190250 發表於 2020-6-24 17:38
睇返大家post既新聞,泰國政府好肯定會7月放人入泰國,但至於隔離與否,或者點樣隔離,其實眾說紛紜。

...

我覺得香港政府唔會應承囉

補充內容 (2020-6-24 18:01):
假設香港政府唔應承,即係我地就算肯來回加埋隔離28日,泰國政府都唔會放我地入去,無論係七月定八月
戴口罩揀女咪好易中伏
eddie87 發表於 2020-6-24 18:00
我覺得香港政府唔會應承囉

補充內容 (2020-6-24 18:01):

我覺得有機會應承掛,如果唔係唔洗約出黎傾。

大家有意向先會約日子傾啫,係睇下夾唔夾到大家既出行要求啫(例如幾時開始、有冇人數限制、買幾多錢保險、健康碼、出行既日子長短、洗唔洗跟團或者交行程比旅遊局、有無話淨開放邊d旅遊區之類)
190250 發表於 2020-6-24 17:38

...

我估起碼9月10月先唔使隔離
190250 發表於 2020-6-24 19:03
我覺得有機會應承掛,如果唔係唔洗約出黎傾。

大家有意向先會約日子傾啫,係睇下夾唔夾到大家既出行要求 ...

港共冇咁順攤啦,睇佢個撚樣咪又係傾完不了了之
eddie87 發表於 2020-6-24 21:01
港共冇咁順攤啦,睇佢個撚樣咪又係傾完不了了之

而家大陸天災人禍內外都搞唔掂,的確無心機諗其他野

https://www.bangkokpost.com/thai ... ight-for-foreigners

最搞笑係呢句

Tourists who would arrive under the travel bubble scheme could be allowed in on Aug 1 on condition they undergo "Villa Quarantine", meaning they stay in their accommodation and do not travel

首先係villa隔離14日,隔離完之後仲要冇得周圍去,淨係可以係villa附近活動,就算傾得成旅遊泡泡都唔會有人咁戇鳩過去比錢坐監掛?
eddie87 發表於 2020-6-25 13:28
https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1940456/green-light-for-foreigners

最搞笑係呢句

係,而且仲有邊有客機接你五湖四海零零丁丁的客既問題,所以你見bangkok post上d留言都係狂屌班官係咪on9,而且會好快知衰而進一步放寬限制(係就好)
eddie87 發表於 2020-6-25 13:28
https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1940456/green-light-for-foreigners

最搞笑係呢句

On99...咁同隔離有咩分別,傾乜Q旅遊氣泡😂😂

泰國政府係咪出黎搞笑😂
hyperheat 發表於 2020-6-25 14:28
係,而且仲有邊有客機接你五湖四海零零丁丁的客既問題,所以你見bangkok post上d留言都係狂屌班官係咪on9,而且會好快知衰而進一步放寬限制(係就好)

諗多左,泰國政府不嬲戇鳩鳩,你見佢個經濟冧到咁仲拎幾百億出黎去起個無鳩謂既烏打拋機場就知...所以唔會放寬,之前就係因為冇隔離比人打回頭之嘛,呢鑊仲點會冇隔離呢?
夜埸7月1日解封,睇完d規則,我會等下先,唔會去玩囉

http://www.udnbkk.com/article-300956-1.html

補充內容 (2020-6-25 18:20):
補充內容:泰國現時已經一個月沒有本地新增個案
bangkok 發表於 2020-6-25 19:14
夜埸7月1日解封,睇完d規則,我會等下先,唔會去玩囉

http://www.udnbkk.com/article-300956-1.html

其實成人按摩係咪指泰浴only?我見momo果d都一早開左...
190250 發表於 2020-6-25 18:39
其實成人按摩係咪指泰浴only?我見momo果d都一早開左...

冇錯,指泰浴,momo...日按...等之所以早開,因為商業牌照不同
返深圳都返唔到,居然會覺得去到泰國,泰國航都未有消息復飛,機場未準備,得個諗字

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 18:29