[精兵召集] 疫情集中討論帖 (六)

https://www.bangkokpost.com/busi ... rawn-up-in-3-phases

In the first phase of the travel bubble for the leisure market, Thailand has to start with tour groups because it is easier to manage routes, areas, and activities, said TAT governor Yuthasak Supasorn.

弱智,仲要跟團,咩年代
跟團點玩
女多過人,一晚有冇5個客入去?
comeonjames 發表於 2020-7-1 14:53
一日返香港要隔離都唔使諗
我而家最希望就係11月去到水燈節
12月去到大山音樂節

11月應該冇問題啦
eddie87 發表於 2020-7-1 16:37
應該好多都唔會開,有鬼客咩

我預計未開晒,所以再等下先去
fubangkok 發表於 2020-7-1 22:58
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

ban

其實好正常,跟團一定快過個人遊...睇下有冇得到左埗之後飛起個團囉,即係你照比團費、導遊費,但唔跟佢行程去既,自己周圍去玩,然後加錢轉單人房。

如果佢咁比你玩得仲好啦...起碼過關、保險、肺炎測試之類有人幫你/協助你處理...
唔知香港有冇旅行社會開團呢
190250 發表於 2020-7-2 12:03
其實好正常,跟團一定快過個人遊...睇下有冇得到左埗之後飛起個團囉,即係你照比團費、導遊費,但唔跟佢 ...

That is too risky. Can't guarantee you can play this way.
The 導遊 may need report to related department on whether all ppl in tour are with them everyday
跟團就免了,等多陣先啦!
ivancww 發表於 2020-7-2 19:22
That is too risky. Can't guarantee you can play this way.
The 導遊 may need report to related depa ...

其實我都覺得係😔其實報團既時間問下有冇自由活動時間,如果有,可能有機,如果連自由時間都要report,咁即係要返房打飛機
190250 發表於 2020-7-1 18:45
James兄上年去大山玩上癮😅😏

真係好玩架
190250 發表於 2020-7-2 22:01
其實我都覺得係😔其實報團既時間問下有冇自由活動時間,如果有,可能有機,如果連自由時間都要report,咁即係要返房打飛機

暗黑團可能就咁誕生 版主做團長
comeonjames 發表於 2020-7-2 23:08

泰國玩邊洗人帶架,咁多網上資源,爬下文都識玩啦
希望年尾前有機會走一轉
每日香港泰國都有外來輸入確診
政府好難會做到兩邊無需隔離14日
但希望在明天
comeonjames 發表於 2020-7-3 00:08

占士兄玩果d我地平時無咩機會玩...又PSE又大山音樂節又結緍咁,邊夠占士兄玩喎😏😏如果版大做團長,占士兄至少要做副團😏
回復 alexwu222844 ##116 的帖子

其實係!
我自己都好想去泰國玩!
但諗唔到咩原因去完返嚟,咩都唔洗做!(隔離或檢測)
可以第二日正常返工!
除非香港同泰國 0 確診兩個月!
加埋無輸入個案先有得諗吓!
Still not yet time to go unless no need for quarantine
Let's wait for a little longer

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 18:02