樓主: vv--vv

通關無期

Sad... been waiting to go to macau for so long now
我愛六六八 發表於 2020-7-7 07:44
澳門有咩資格怪香港?

自己5開機場,澳門人返澳刀要經香港機場再轉船。

注意返,係要有香港證先入到香港境,上月中先開返機場船,直頭唔使入香港境就可以回澳。
林奠個臭閪俾人居家隔離,跟本就係成班南亞佬返嚟肯定會偷走散哂d病毒出嚟(就算係香港人都會偷走出街,條手帶廢既) 。大陸同澳門全部都要酒店隔離唔俾你出嚟。跟本就係政策錯哂,大陸入境果d全部都要你自費隔離,香港都可以用呢個方法,佢唔敢炸嗎。咁你依家香港爆到咁嚴重,封你好合理啫,係得林奠條臭閪唔識封自己度門。所以完全唔關打完齋唔要和尚事,而係香港跟本做唔到隔絕外來輸入既路。你怪就怪林奠唔該。
回復 luntailun ##44 的帖子

錯?
唔係咁點樣散到毒
唔散到毒點樣拖住唔開立法局選舉丫
你都冇佢咁醒

香港人守到五個月都冇用
佢係咁開窿俾唔驗既人入
死路一條
hkmon 發表於 2020-7-21 10:16
回復 luntailun ##44 的帖子

錯?

咁係咪要一刀切所有入境既人都要14日先?
咁基本上香港會半個月內缺糧,缺物資,就算唔缺d物價貴10倍,因為你連貨車司機都要隔離,供應量減起碼9成。
luntailun 發表於 2020-7-21 13:41
咁係咪要一刀切所有入境既人都要14日先?
咁基本上香港會半個月內缺糧,缺物資,就算唔缺d物價貴10倍,因為你連貨車司機都要隔離,供應量減起碼9成。

大把人提議過, 封關但唔封物流, 貨到關就全面消毒, 由本地司機接手

係上面特登唔做!.....(你永遠叫不醒裝睡的人)
回復 ivancww ##1 的帖子

佢未係未醒果個囉
第二樣野再重申
香港糧食唔係靠中國輸入
但武漢肺炎就一定係係
hkmon 發表於 2020-7-21 22:01
回復 ivancww ##1 的帖子

佢未係未醒果個囉

無錯呀,仲有其他糧食物資d野都有從外國入口,包括武肺都係咁回流返嚟,咁係咪要一刀切唔俾佢地落地停靠。
ivancww 發表於 2020-7-21 18:12
大把人提議過, 封關但唔封物流, 貨到關就全面消毒, 由本地司機接手

係上面特登唔做!.....(你永遠叫不醒裝睡的人)

所以咪話林奠on9囉
只能等待開放了
Still no any hope for open, seem like this year no more chance to SN
忍左半年,幾時先可以正常沖個涼
長遠都唔會開關,唯有忍忍忍!
回復 vv--vv ##1 的帖子

睇嚟有排都無得過去玩
開關第一時間過馬交食餐好
Already give up visit Macau in 2020

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 18:28