[新聞時事] 管理員仲唔刪 啲違反國安法既帖

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

仲喺呢度叫 結束1糖 的都係違反國安法喎
管理員要唔要做嘢

國安法

第二十二條 任何人組織、策劃、實施或者參與實施以下以武力、威脅使用武力或者其他非法手段旨在顛覆國家政權行為之一的,即屬犯罪:

(一)推翻、破壞中華人民共和國憲法所確立的中華人民共和國根本制度;

(二)推翻中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關;

(三)嚴重干擾、阻撓、破壞中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關依法履行職能;

(四)攻擊、破壞香港特別行政區政權機關履職場所及其設施,致使其無法正常履行職能。

犯前款罪,對首要分子或者罪行重大的,處無期徒刑或者十年以上有期徒刑;對積極參加的,處三年以上十年以下有期徒刑;對其他參加的,處三年以下有期徒刑、拘役或者管制。

第二十三條 任何人煽動、協助、教唆、以金錢或者其他財物資助他人實施本法第二十二條規定的犯罪的,即屬犯罪。情節嚴重的,處五年以上十年以下有期徒刑;情節較輕的,處五年以下有期徒刑、拘役或者管制。

依個係咸網黎, 比狗咬過不只一次

今日依然存在原因, 小記講過N次

爬吓以前小記留言可以解答你自己不明白地方

依家開始有企業對國安法投不信任,

如telegram...facebook...之類都暫停香港政府查詢資料

為咩未摺, 要唔要刪帖....   原因.... 你話呢 ?
不能同意更多;以前係香港公安,而家係更优秀嘅国安,监控技术高777倍,重有,任何一部強国制手机,都有远程监控;你去过強国,只要係安卓系统,一样免费,无痕被装上。
贫果手机係支那需求咁大,你估真係只为影相靓咩?
刪帖, 改變唔到民意
唯一方法, 係...... 時運高, 睇唔到
最簡單方法, 合上眼
閉門造車

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 22:03