[芭提雅] Walking street 正式收皮,開放單線行車用

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

https://thethaiger.com/hot-news/ ... t-opens-to-vehicles

簡單黎講,
1. 話就話係試驗性質,但已講明係長期性
2. 普遍本地人同外國人都反對
3. 本地人認為係多如,其實大家都知,果條路最多人都係去碼頭,行都行到去,根本開唔開放車都一樣,最大原因係碼頭果邊有好似係有大型商場或基建就快完工,似係有利益輸送

補充內容 (2020-8-9 18:00):
4。 文中話有60% walking street 既bar 已摺或就快摺

補充內容 (2020-8-10 01:39):
有外國yotuber , 話而家walking street 主要得三間有開,pin up, ibar, insomnia disco
唔係呀化
回覆 讚好 不讚 使用道具

其實布吉同芭堤雅都好嚴峻
睇好多報導話,有啲bar 死唔去,但係就轉左做本地人生意,平時門口舉牌既女,都轉返泰文字,一支啤酒50b, 幾乎已經冇晒gogo bar
本地人點會洗咁多錢玩到Gogo bar ,而家起得泰國既鬼佬大多數都係滯留,呢幾個月乜都玩夠,所以gogo bar 大執位係一定既事。

回復 WalkingStreet ##1 的帖子

Sad.. was planning to go there back in June but postponed due to the lockdown. Still planning to go in December this year

So bad...but it is difficult to pay rent without income

有可能咩

WalkingStreet 發表於 2020-8-9 18:00
https://thethaiger.com/hot-news/economy/outcry-as-pattayas-walking-street-opens-to-vehicles

簡單黎 ...

冷靜D先,文中"An estimated 60% of its businesses remain closed, although some nightclubs are still popular, even with reduced traffic."係指6成仍未開門,唔係已摺或快摺

應該暫時姐 世界三大街吧街唔會話摺就摺 開放番果時幾大型商場利益都唔夠WS大吧

真係玩屎忽咩

So bad........

🥶🥶🥶今年睇怕都過唔到去,下次再去可能成個生態已經唔同曬

回復 crow7 ##8 的帖子

認同,試問又有边個旅点收益大得过walking street?

An estimated 60% of its businesses remain closed

估計6成未開門喎,無講結業
洗牌一定,但報道唔係結業咁解...
到時有返錢賺你估佢唔賺?

芭堤雅仲未去過呀

到期時有遊客,就會開番哂架啦!

只能寄希望于出年大洗牌,只要遊客回来,能自由進出,就會有新景像,重拾”世界闻名酒吧街”

無遊客都無計
開返旅遊先知咩環境

還我泰國旅行

之後大洗牌啫應該

回復 WalkingStreet ##1 的帖子

開咗都無得去