[粗人粗語] 唉,叫左三十年雞,雞精回憶

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

都係呻下,懷緬下

打從1989年出道去玩,二十幾年前已奉行「為家庭:二星期去去玩三次」的原則

到近年「三星期玩二次」

再到而家,想玩都無得去玩,真灰
回想1989年小弟,步入社會不久

受當年「龍虎豹」一篇「泰國清邁炮兵團」的報導

再加上認識一名泰國達人(唔係胡慧沖)

小弟便立定決心,努力工作,儲錢……從此展開人生多姿多彩的叫雞之路
回覆 讚好 不讚 使用道具

以前無記錯人工約三四千,但機票要2900
最少要有7000先可以出發

但為左出發,可以勤力工作幾個月,慳吃慳用

回復 fatbilly ##1 的帖子

師兄原來係前輩
小弟都係玩咗十五年,已經覺得香港叫雞變化很大
以前香B, 天文臺道, 發利, 新基留低唔少子孫
疫情前已經無心機洗樓 (年紀大怕辛苦加女女質素下降), 轉咗玩spa
而家有錢都唔敢玩住因為怕死, 真係好折墮

magicben 發表於 2020-8-17 19:06
師兄果然係一個雞蟲,欽敬欽敬

當年泰國的消費實在好吸引

雞場女錢:一晚500-600b
酒店:400b
當時$1兌4

當年後生,起清邁中午搵完女返酒店,除左食飯,都無出過房門,一硬就「歐根」,「歐根」

又講返89-90年的雞價

旺角馬腩:泰妹,賓妹,馬拉$160 半個鐘

陀地:無研究 ,當年無興趣

因為當年搵陀地通常去日色指壓
日色指壓當年只貴些少$180四十五分鐘

回帖獎勵 +10 元錢

好多前輩⋯
我2010左右先開始出黎玩

my hobby starts when 日色指壓 is asking for $250-$300. I believe it was 15-20 years ago.

多謝分享

當年日式指壓無馬腩咁受歡迎,主要原因係房間無得沖涼,要出去沖涼先入房

d女質素差距好大,當然都有好野,性價比其實幾高

好多前輩

我都係 2003 / 2004 比地盤同事帶上大陸 d 城中村
當年畢業無耐, 血氣方剛,
向西 d 女又後生又靚又多, 真係唔明為咩要係香港溝女
如事者, 一個星期五六日都北上, 每次都食 3-4 條女. 仆左幾年

間唔中會去遠 d 上東莞玩 sn, 不過隨住向西上哂電視咁比人掃
就比多 d 錢唔玩城中村, 只係玩 sn , 上常平木棆執囡過夜同唱 k
sn 就主要係常平輪街症,
唱 k 印象最深刻係公司有人請去太子酒店, 係包廂房既大玻璃度望落去睇雜技表演跳火圈, 真係 o 左咀
唱 k 由 1/4/7 or 1/4/8, 玩到 2/6/12 就收手, 因為真係太貴

期間又會黎神洲旅行, 四川湖南湖北鄭州貴州各地都留下精
北上蒙古(食蒙古妹), 去廣西(砌越南妹), 遺憾係去新彊食唔到新彊妹

玩左十幾年, 都只係留係神州, 唔好講日本泰國, 真係 cheap 到連澳門都無去過
原先諗住上年去泰國見識, 不過一個肺炎就收左皮

個肺炎一日未完全根絕, 我應該都只會 keep 住屋企打飛機算....

回復 visitorhk ##13 的帖子

同期師兄睇黎😂
我玩果時係 147/258

visitorhk 發表於 2020-8-18 17:19
好多前輩

我都係 2003 / 2004 比地盤同事帶上大陸 d 城中村

講返價錢,起呢段時間2000年左右,真係加得好少

最早期,常平過夜都只係1/3/5,最貴都算係雄師

話時話我都未上過上面玩
可能無熟人戴所以一路都留港消費
feel like I missed out a lot!

回復 fatbilly ##15 的帖子

2003/2004 果時, 係唔係大場 258, 細場 147 ?

有段時間幾中意跟 forum d 人北上
比個團長 $300, 就包左酒店房 + k 房 + 所有酒水 + 夜晚飯
囡囡就去木棆 d 倉度執
玩一個星期六日, 只係 300+700+交通車錢
就已經有成班佬 (廿幾三十人) 連女就 60 幾人
酒店房就包左成層, 睇中人地條女就拍房門問可唔可以交換玩 1q....

98年開始出來玩,比D同事帶我去揼骨,果陣佐敦城市同廟街桑拿,玩一次要成千蚊🤦🏻‍♂️之後去三街網吧,唱k,馬檻乜都有玩下🤣果陣的確唔小好野,成日有D後生陀地出嚟客串~

我都係2010 年先出來玩。出來見識過先知個森林有幾大都唔同的物種的玩法。

其實早出來玩有個好處,就係多公同話題,交朋結友容易

新入識已經同人好快打成一片,九十年代,剛北上深圳,東莞,不論同事上司好快熟絡

都有唔少好處