澳門桑拿是否逐漸復業

名稱:十八桑拿
場所種類:桑拿
消費:$1000~$1499

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

因為最近看到十八桑拿的海報

IMG_20200820_003054_263.jpg IMG_20200820_003049_924.jpg

復業左幾個月啦!咁都開帖!?

寒冬季節,逆境求生!

自費酒店隔離14日約5千港元!
https://www.gov.mo/zh-hant/news/323579/

跟手玩足3個禮拜先返香港,可能除笨有精!

得閒開帖心掛掛,不如實踐去試吓!
回覆 讚好 不讚 使用道具

有無咁L平

我愛六六八 發表於 2020-8-20 01:11
復業左幾個月啦!咁都開帖!?

寒冬季節,逆境求生!

如果唔係澳門人又有歡樂卡又有微信支付,要過澳門玩我建議你去珠海隔離完做核酸落澳門玩,起碼有美團叫外賣,加埋價錢都好似平d。親身試過澳門隔離無啖好食,每日得5-7點可以收外賣。買定幾張極高流量既上網卡,買大量零食過14日,同埋你要對食極無要求。

据说在珠海入澳门不用隔离,不知道是不是?

復左但冇咩囡囡😭

GoMacau 發表於 2020-8-20 07:57
復左但冇咩囡囡😭

国慶有啦,等多陣

香港澳門是中華民國台灣的領土
港澳台一家親
不需要隔離

wongwingkin 發表於 2020-8-20 08:24
国慶有啦,等多陣

如果囡囡有珠海居住證, 已經可以返工, 不過唔知多唔多呢種情況?

Winston91 發表於 2020-8-20 09:52
如果囡囡有珠海居住證, 已經可以返工, 不過唔知多唔多呢種情況?

極少啦,好似要有樓係珠海先辦到

澳門笑迎內地客 港旅業愁對新冠

【on.cc東網】粵澳疫情穩定,內地在九月廿三日起恢復辦理居民赴澳門旅遊簽證;而本港健康碼則一拖再拖,出行無期。香港旅遊促進會總幹事崔定邦直指,無想過疫情持續至八月,此刻只能用「冠蓋滿京華,斯人獨憔悴」形容心情;又指目前百分之九十九點九本地旅遊業從業員已失業、停薪留職及領取部分薪金,促請政府盡快控制疫情,做好檢測,早日重啟經濟。

業界:本地經濟好快捱唔住
自本月十二日起,廣東省珠海市有關部門已率先恢復辦理珠海市居民赴澳門旅遊簽證,崔定邦無奈指,本地經濟「好快捱唔住」;相反澳門疫情防控做得好,周二橫琴新口岸開通,「(內地居民)好開心去澳門玩」。

他指出,恢復往來需按部就班,首先是疫情受控,其後放寬必要人士往來,如商務客、跨境學童,最後是旅遊,澳門經過上述三部曲才恢復往來,惟香港「連第一步都未成功」,對此感到十分悲觀。

崔指內地和國際客人的走線可以改變的,澳門、深圳和廣州都有國際航班,若「太長期」未能與澳門和內地之目的地對接,令外地旅行社及客人發現原來能「飛站」香港,定會對本港酒店、零售等服務業造成巨大影響。

現在主力都係月月囡多......祖記要等等~~

回復 wongwingkin ##1 的帖子

"首先疫情要先受控", 但香港宜家疫情反反覆覆, 真喺唔知幾時可以走第二步。

Winston91 發表於 2020-8-20 15:57
回復 wongwingkin ##1 的帖子

"首先疫情要先受控", 但香港宜家疫情反反覆覆, 真喺唔知幾時可以走第二步。

澳門都想开俾香港的,當然吾係為我地,佢地都有實質需要往來香港。其他地方疫情都有反彈,只要香港同佢地有來住,都實無運行啦

澳門都想开俾香港但香港宜家疫情反反覆覆唔知幾時可以自然通關

回復 taiwaneseparty1 ##1 的帖子

一直都有,係囡囡少d

香港人幾時可以自由出入澳門?

始終疫情未穩定,差一點

wongwingkin 發表於 2020-8-20 08:24
国慶有啦,等多陣

哈哈,希望😁 仲有儲值金額在東B未用完,10月到期😂