[足球] 美斯要求 巴塞羅那。

火.. [複製鏈接]

支持美斯:up
回覆 使用道具

No la
回覆 使用道具

回復 ssamhohoho ##1 的帖子

有點覺得他老了......
回覆 使用道具

美斯正式要求離開巴塞隆拿後,曼城同巴黎聖日耳門(PSG)被公認係唯一有財力同實力招攬「球王」嘅球會,據西班牙媒體報道,PSG已經宣布退出呢場美斯爭奪戰,相反曼城就出動高達2億歐元嘅「美斯儲備」,下個星期就會派代表團去巴塞隆拿進行斟介。

西班牙《每日體育報》報道,曼城對美斯係志在必得,雖然美斯要求免費轉會,但係有可能要同巴塞隆拿進行漫長訴訟,曼城為咗順利實現呢單驚天轉會,不惜動用2億歐元嘅「美斯儲備」去同巴塞隆拿斟介,《CNN》嘅意大利記者Tancredi Palmeri亦指曼城團隊下星期會去西班牙斟介,除咗願意支付轉會費之外,亦會加入球員作為交易條件。

事實上,曼城喺收購美斯一事上已經係「獨大」,《馬卡報》指法甲豪門PSG已經決定唔會斟介美斯,因為球隊已有尼馬同基利安麥巴比兩位超高薪前鋒,早前又高價買斷莫路伊卡迪,無論戰術上定財政上都唔需要美斯,教練杜曹已將收購目標放喺防守球員上。
回覆 使用道具

曼城準備收購美斯嘅消息繼續成為球壇熱話,據西班牙《每日體育報》消息,曼城已經向巴塞隆拿開出第1份報價,而且出手相當夠份量,包括1億歐元轉會費,再加入貝拿度施華、加比爾捷西斯同艾利加西亞3位球星。巴塞隆拿暫時未作出回應,但消息指美斯將喺日內正式向公眾表達離隊原因,進一步向巴塞隆拿施壓。

巴塞隆拿一直堅持美斯離隊,買家要啟動合約內7億歐元買斷條款,但呢個係公認「冇可能」嘅方案,曼城今次第1份開價實在誠意十足,除咗1億歐元現金之外,葡萄牙國腳貝拿度施華身價估值達8,000萬歐元,而巴西前鋒加比爾捷西斯同西班牙年輕中堅艾利加西亞,一早就已經喺巴塞隆拿獵物名單之中,所以對巴塞隆拿係有一定吸引力。

由於群情洶湧,巴塞隆拿仍未落實點樣處理美斯嘅問題,據阿根廷媒體《TyC》報道,美斯將會喺未來幾日,正式喺社交網宣布要求轉會,並且解釋想離隊嘅原因,進一步向巴塞隆拿施加壓力。

事實上,美斯依家正身處巴塞隆拿,電視台《El Chiringuito》更影到佢同蘇亞雷斯喺餐廳食晚飯,係美斯要求轉會消息爆出後首次露面。

回覆 使用道具

美c old

美c out

美c 去退休

支持 c朗
回覆 使用道具

去曼城吧!
回覆 使用道具

支持佢
回覆 使用道具

回復 ssamhohoho ##1 的帖子

Get Xavi back as coach!
回覆 使用道具

好來好去啦, 美斯要走何必阻佢丫? 佢冇心留係度咪盞攪
回覆 使用道具

都甘多年,又吾系賣身,何嘗不可
回覆 使用道具

美斯年幾不小,去到英超,踢法難以發揮最高水平
留在巴塞係較好選擇。
不過,朗勞高文唔俾面佢,就難搞 D
回覆 使用道具

33歲,賣到2億,好好啦

MC花2億,賣波衫+廣告,肯定有錢賺
回覆 使用道具

等多大半年都等唔到! 奇!
回覆 使用道具

根據《天空體育》記者史雲遜爆料,尼馬已經向PSG提出簽入美斯,兩人近日更加私下傾過,據悉尼馬好落力遊說呢位阿根廷球王加盟。

PSG球星尼馬要求會方簽入呢位昔日巴塞隆拿嘅好拍檔,並有信心如果兩人再次合作,PSG下季就有力問鼎歐聯冠軍。

尼馬同美斯曾於2013至17年喺巴塞隆拿做隊友,一齊捧過2次西甲、3次西班牙盃、1次西超盃、1次歐聯及1次世冠盃冠軍。

回覆 使用道具

巴黎早排先買斷伊卡迪, 唔會簽美斯, 等曼城簽佢啦。
回覆 使用道具

Winston91 發表於 2020-8-31 20:28
巴黎早排先買斷伊卡迪, 唔會簽美斯, 等曼城簽佢啦。

睇花生
回覆 使用道具