[神州各地名菜] 懷念大陸美食

谢谢分享
回復 flowking88 ##21 的帖子

2年啦咁就...

好多都停留下上個世紀噶思想 上面飲食又正又平  關鍵好掛住D女
懷念的不單是食物,裹面還有 朋友, 氣氛,和離開香港後所謂自由的感覺,2004  到 2019   一個 長達15 年長的旅程...經歷了多少地方,人,和友誼,感情,開心和痛.....現在都畫上一個休止符
回復 RICKENBACKER ##24 的帖子

04年開似玩,師兄應該見過好多野
回復 daniel.k ##25 的帖子

吾敢話見好多野.來來去去都係船.沉下又浮下.......只不過早期那些年確實抵玩又好玩, 沒有太多顧慮和消費,真的好有旅遊的感覺....
回復 RICKENBACKER ##26 的帖子

去到後期想玩都要望下銀包先決定
回復 daniel.k ##27 的帖子

完全同意,,,除了財力...時間同心態都係一個因素
回復 RICKENBACKER ##28 的帖子

心態就一定有......但體力不再跟得上了...
回復 daniel.k ##1 的帖子

返上嚟食囉,隔離完14+7又一條好漢
回復 small-rice ##30 的帖子

難得你睇返2年前POST
回復 daniel.k ##31 的帖子

冇法,神州版,除咗廣告,靜到拍蚊。。。
回復 small-rice ##32 的帖子

咁又真係呀.....
daniel.k 發表於 2022-1-25 18:49
回復 small-rice ##32 的帖子

咁又真係呀.....

其實,我依家掛住香港嘅嘢食多啲。。。
雖然深圳都好多茶記,但係冇幾間好食。

新年都返唔到嚟:
返完香港再返大陸又要隔離14+7,仲要捅鼻 X10

回復 small-rice ##34 的帖子

哦,你係上面呀
係邊樹,深圳應該都開始無咩人
daniel.k 發表於 2022-1-26 22:43
回復 small-rice ##34 的帖子

哦,你係上面呀

我喺福永,呢兩日先剛剛摘星,開始多人走
回復 small-rice ##36 的帖子

.......過年食都無得食...
daniel.k 發表於 2022-1-29 23:46
回復 small-rice ##36 的帖子

.......過年食都無得食...

好多人舊年冇返鄉下,感覺今年特別靜
回復 small-rice ##38 的帖子

宜兩日有咩食.....仲有無野玩?
daniel.k 發表於 2022-2-1 22:23
回復 small-rice ##38 的帖子

宜兩日有咩食.....仲有無野玩?

年廿八去咗食Tian Tian Plus,呢幾日都喺屋企食,懶得走嚟走去;
我呢頭好多食店都要初九、初十先開。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 10:47