[足球] 咬人的蘇亞雷斯被巴塞要求離開

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

巴塞隆拿新主帥朗奴高文已經致電蘇亞雷斯,叫佢以後唔使返球會,要求佢即時解約轉會,不過在巴塞季前病毒檢測,阿蘇如常現身,實行當朗奴高文嘅說話係耳邊風。

蘇亞雷斯同美斯兩兄弟,一個被球會放棄,一個要求離隊,情況完全唔同,哨牙蘇嘅情況係巴塞放棄佢,由於佢仲有一年約,所以巴塞要作出賠償,西班牙傳媒報道,阿蘇年薪係1500萬歐元,巴塞解約嘅話,至少要賠1400萬歐元。

阿蘇係爭取賠償一方,當然唔可以有把柄落喺巴塞手上,球隊活動同操練都要跟足,因此球會做病毒檢測,阿蘇就準時到場,仲要做好隨時落場比賽準備,令巴塞冇藉口炒佢。

多選投票: ( 最多可選 3 項 ), 共有 5 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

巴塞喺歐聯慘敗畀拜仁慕尼黑出局後,球隊面臨重大改革,近日主帥史坦恩同球隊技術總監艾比度已經先後離隊,意味重建工作已經隨即開展,陣中唔少球員亦成為被清洗目標,蘇亞雷斯就係其中一位。

近日盛傳呢位現年33歲嘅烏拉圭前鋒有機會轉投阿積士,重返呢支佢曾效力過嘅荷甲勁旅,西班牙《RAC1》電台消息指,阿積士體育主管奧華馬斯,對引入蘇亞雷斯非常感興趣,希望佢嘅豐富經驗,可以增強球隊實力,不過蘇亞雷斯就唔係好想喺今夏轉會窗離開巴塞。

今季為巴塞上陣36次,射入21球並交出11次助攻嘅蘇亞雷斯,同呢支西甲豪門嘅合約去到2021年先至到期,佢本人就似乎傾向等到完約先走,在此之前冇加盟阿積士或其他球隊嘅打算。

同樣唔想走人嘅仲有中場布斯基斯同沙治羅拔圖,兩人嘅合約分別2023年及2022年夏天屆滿,佢哋嘅經理人已表明,兩人一定會留隊至約滿。

另外,巴塞會長巴度美奧表示有8位球員一定唔會賣:「美斯一定唔賣,我已經同新教練朗奴高文傾過,球隊藍圖支柱仍然係美斯,仲有好多球員唔會離開,包括達史特根、基沙文、基文迪朗格勒、法蘭基迪莊、尼爾遜施美度、奧士文尼迪比利,以及未來骨幹球員,例如安素法迪。」

巴塞個個球員都唔走,睇嚟想成功重建都唔容易。
回覆 使用道具

蘇亞雷斯 OUT OuT ouT

去退休 ,  去扮吸血鬼
回覆 使用道具

ssamhohoho 發表於 2020-8-31 15:07
蘇亞雷斯 OUT OuT ouT

去阿積士帶住班後生仔踢波都係唔錯選擇
回覆 使用道具

一於唔走, 等遣散費
回覆 使用道具

估唔到佢下場係咁 俾人掃走
話晒都多年功勳
回覆 使用道具