2020年群馬自駕遊2

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

23/1早上4點起身(日本時間)
DSC_4793.JPG 5點落大堂搵職員取車
DSC_4806.JPG 出發去高崎市總合批發市場觀光
DSC_4795.JPG 市場內有三間食堂
DSC_4796.JPG 我光顧冇人那間(右邊)
DSC_4798.JPG DSC_4797.JPG 燒麵豉汁豬扒飯,又食一個鐘

DSC_4799.JPG 市場平面圖
DSC_4803.JPG 我覺得酒店職員服務好就會買D野做獎勵
DSC_4808.JPG 7:36離開市場去到金山城跡停車場8:58
DSC_4810.JPG 雖然落雨,但唔會影響到我
DSC_4812.JPG 行上去之前影張相先
DSC_4813.JPG 為左個蓋章而去
DSC_4818.JPG 其實點樣調整相片設定?
DSC_4823.JPG 純粹顯示有幾密雨
DSC_4828.JPG 目標已達,係時候出發第三個地方
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 mr.mark ##1 的帖子

DSC_4831.JPG 醒腦飲品
DSC_4833.JPG 今年部車唔需要插匙起動
DSC_4835.JPG 黎呢度食第二餐
DSC_4837.JPG 上圖位置係舊店舖
DSC_4839.JPG 入去前拍照
DSC_4841.JPG 去呢度的目的為左枱面的經文烏冬
DSC_4842.JPG DSC_4843.JPG
DSC_4848.JPG 買完野行返去塞入後座
DSC_4856.JPG 原先以為冇訂位冇得食,用所剩無幾的日語能力詢問
DSC_4860.JPG 睇menu,一見到有蠔就發光,不過只有兩個湯底選擇:醬油味同朝鮮味,打開鍋野超後悔,又重蹈青森覆轍,唔食得辣

DSC_4862.JPG 離開新田乃庄出發黎這裡買手信
DSC_4865.JPG 其實係唔俾影相,所以影完收手

DSC_4869.JPG 返酒店泊車後,去百貨公司底層買野
DSC_4873.JPG 其實我一買野就好誇張
DSC_4875.JPG DSC_4876.JPG 淨係這貨架的朱古力每樣買一塊都嚇親人(我的確咁樣做)

DSC_4877.JPG DSC_4878.JPG DSC_4879.JPG
我D老友話我痴線浪費錢,振興下經濟啫,唔係你地邊有手信(送唔到俾各位師兄,請見諒)
將優惠卡我送俾個阿婆,阿婆想回贈包糖俾我,我拒絕她。我同佢講:我明天回港,優惠用不到(其實係轉地盤啫)

DSC_4881.JPG DSC_4887.JPG 昨日買的便當,做第二晚的晚餐

DSC_4888.JPG 第二個便當
DSC_4892.JPG hello kitty達磨
DSC_4893.JPG 其實仲有第三個便當,留黎做第三日的早餐

DSC_4895.JPG DSC_4896.JPG
今次甜品比較失色,畢竟食完兩個便當,已經好滯

好羡慕呀 !

自駕遊, 樂優悠

又有好多風景相

精緻餐飲 鮮豔果品 只有日本 如此吸引

回復 mr.mark ##9 的帖子

又食又玩超爽

個市場好有興趣⋯⋯啲士多啤梨又大又紅!

有靚景有好人自然開心

群馬自駕遊,令人難忘

very happy can go to japan

自駕游之後,就唔會再跟團.