[無恥政府] 仲要用納稅人嘅錢養陳同佳到幾時?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

01專訪|潘曉穎母哭問林鄭﹕仲要用納稅人嘅錢養陳同佳到幾時?
=========================================
陳同佳赴台自首至今全無消息,潘曉穎父母未能為愛女討回公道,只換來特首林鄭月娥一句「希望佢哋都能夠釋懷」。潘母再次接受《香港01》電話專訪時聲淚俱下,三問林鄭﹕「同為母親,如果你小朋友被殺害,你感覺如何?」、「你養同保護陳同佳一年,仲要保護到幾時?十年、百年,還是終生?」、「仲要用納稅人嘅錢養陳同佳到幾時?」

潘母亦要求陳同佳於10月23日、即出獄滿一周年前赴台投案,並願意為其支付所有交通費用。她坦言只想為女兒討回公道,自己和家人皆感辛苦及難受,希望香港市民體諒及支持,並促請特首「唔好再畀佢(陳同佳)住安全屋!」

嘩 ! 嘩 ! 嘩 !
估唔到連見制媒體都插鳩佢....  
柒婆真係得罪人多.................

補充內容 (2020-9-28 12:55):
叫陳同佳於10月23日赴台投案, 同叫佢去死.... 有咩分別 ?
呢個正仆街,攪到我地雞毛鴨血。
回覆 讚好 不讚 使用道具

何必再拖延时間, 就地正法條大劣厘啦.

回復 op1b ##1 的帖子

香港人政府養應該啊

殺人犯竟然有黑警當佢係受害者保護,浪費金錢。
殺人犯不去台灣,最好掉佢落海自生自滅。

陳同佳, 大個仔嫁啦...
我唔信佢會自願去死
台灣有死刑, 唔判佢死代表要養佢一生
九成機會死硬...
潘曉穎母用求情引佢去....  又係得個信字

一句講, 係人都想佢死

補充內容 (2020-9-29 16:03):
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

陈先生啟发送中同发动乡港文革,利在千秋,功在家国,当然係政府养啦!咁柒嘅问题,边L个问咖?